fanaposten.no

Sørås tannklinikk skal ta i mot akutte tannlege-pasienter med koronasmitte, eller mistanke om smitte, i Vestland fylke. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Tannhelsetjenesten: Sørås blir akuttklinikk for korona

Men ring før du møter opp, sier tannhelsetjenesten

Nyheter · Publisert 09:08, 22 mar 2020

Det er opprettet en egen akuttklinikk for tannlege-pasienter i Vestland fylke, og den ligger på Sørås.

Akutt tannbehandling for folk med koronasmitte, eller mistanke om koronasmite, skal skje på Sørås tannklinikk i Steinsvikvegen. Det er Vestland tannhelsetjeneste, Bergen tannlegeforening, Sogn og Fjordane tannlegeforening og Universitetet i Bergen, odontologisk klinikk, som samarbeider om løsningen.

Fylkeskommunen ønsker at akuttbehandling skal skje på utvalgte klinikker i fylket. Ved behov vil tannhelsetjenesten opprette flere akuttklinikker, skriver Vestland fylke på sin nettside.

Ring først

Hvis du har en akutt tannskade, samtidig som du er koronasmittet, eller har mistanke om smitte, er det tannlegen din som vurderer om skaden får umiddelbar behandling. Tannlegen kontakter deretter akuttklinikken på Sørås, og en avtalt time for tilrettelagt akuttbehandling vil skje i deres lokaler i Steinvikvegen.

«Pasientar må med andre ord ikkje møte opp på Sørås utan at det er avtalt på førehand med sin vanlege tannlege eller tannklinikk. Er det utanom ordinær opningstid, kan pasientar ringe tannlegevakten i Bergen på tlf.: 55 31 03 10, eller sin abulerande tannklinikk om det finnes der ein bur», er beskjeden fra Vestland fylke.

LES OGSÅ: – Start søndagsturen hjemme, ikke fra fulle parkeringsplasser

Vanlig behandling utsatt

All ordinær tannbehandling er avlyst inntil videre. Men de fleste tannklinikkene kan fortsatt ta i mot friske paienter som har behov for akutt tannbehandling. Disse pasientene kan møte opp uten avtale, hvis de er uten koronasmitte, eller mistanke om smitte, skriver tannhelsetjenesten.

LES OGSÅ: Koronasmittede friskner raskt til igjen

Kontaktinfo Sørås tannklinikk

Sørås tannklinikk

Åpningstider: klokken 0800 - 1530

Adresse: Steinsvikvegen 432, 5239 Rådal

Telefon: 55 11 60 70

«Vi har framleis problem med telefonen vår og beklagar at det kan vere litt ventetid før du kjem gjennom til oss».

Epost: post.sor@vlfk.no

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Planen var å bli apotektekniker, men en kreftsykdom satte en stopper for den drømmen. Nå åpner hun pizzarestaurant på Råstølen sammen med familien.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten