fanaposten.no

Tomine Mikkeline Eide får talentprisen for sitt multitalent innen sang, teater og film. Foto: Privat

Talentpris til Tomine Mikkeline

BERGEN: Tomine Mikkeline Eide er i dag tildelt Bergen kommunes talentpris for 2013.

Nyheter · Publisert 15:55, 13 sep 2013

Talentprisen på 15 000 kroner ble delt ut under en høytidelig overrekelse i Terminus hall på Grand Hotell Terminus av kulturbyråd Gunnar Bakke.

Tomine Mikkeline Eide får talentprisen for sitt multitalent innen sang, teater og film. I sin begrunnelse skriver Bergen kommune følgende:

«Tomine Mikkeline Eide er født i 1997. Hun kommer fra en musikalsk familie og begynte å ta cellotimer som 5-åring. 10 år gammel begynte hun med sangtimer, og allerede året etter ble hun tatt opp som elev ved Bergen kulturskoles talentprogram. Hun har to ganger fått 1. pris i Ungdommens musikkmesterskap i Oslo og sist gang oppnådde hun høyest mulig poengsum i sin klasse, 25 av 25 poeng. Tomine har tidligere mottatt flere stipender og priser, blant annet fra Sparebanken Vest og Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend.

Til tross for sin unge alder, har Tomine allerede vært solist med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Forsvarets Musikkorps Vestlandet. I 2010 deltok hun på Festspillene i Bergen og i 2012 sang hun på Torgallmenningen for Aung San Suu Kyi.

Høsten 2012 fikk Tomine platekontrakt med Universal Music Norge og debutalbumet ble sluppet i juni 2013 og platen har mottatt gode anmeldelser. Tomine har også har erfaring som skuespiller fra teater og film. Hun har vært medvirkende i flere oppsetninger på DNS, blant annet Les Miserables og metalmusikalen Svartediket. Denne høsten spiller hun i DNS’ oppsetning av Dyveke. Tomine Mikkeline Eide er et allsidig talent som med sin utstråling og stemme når ut til et bredt publikum. Hun føyer seg inn i en lang rekke unge talent som kulturbyen Bergen kan være svært stolte av. Vi er sikre på at vi kommer til å høre mer fra Tomine i årene som kommer, enten det er på konsertscenen eller teaterscenen. Bergen kommunes talentpris for 2013 tildeles derfor Tomine Mikkeline Eide.»

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten