fanaposten.no

Midtun Skoles Musikkorps vant i fjor janistsjardelen av Mangerfestivalen for skolekorps. I år er de ett av syv korps som deltar på Hordablæsten.

Syv fanakorps deltar på Hordablæsten

Hele syv skolekorps fra Fana deltar på Hordablæsten i Grieghallen i dag og i morgen.

Nyheter · Publisert 10:59, 14 mar 2014

Kaland skolemusikkorps, Skjold skoles musikkorps, Søreide/Sandsli/Liland/Hjellestad skolekorps, Midttun skolekorps, Paradis skolekorps, Smørås skolemusikk og Tveiterås skolekorps er syv av i alt 77 korps som skal delta på Hordablæsten i Grieghallen i Bergen 14. og 15. mars.

Også i år er det rekordpåmelding til skolekorpsenes stormønstring, og nærmere 2000 musikanter skal delta i konkurransen

 - Dette er strålende, og viser at korpsmiljøet blomstrer i Hordaland, sier daglig leder i Norges Musikkorps Forbund (NMF) Hordaland, Randi Kvinge

Hele 77 korps, 89 ensembler og 307 solister skal fremføre et musikkprogram i løpet av to dager. I tillegg blir det et eget seminar for aspiranter. Her er det over 260 ferske musikanter som er meldt på. Det blir altså et yrende liv og mye musikk i hele Grieghallen, Frelsesarmeen og Bergen kulturskole i løpet av helgen.

- De siste årene har vi opplevd rekordpåmelding hvert år, og det tyder på at musikantene får en god opplevelse ved å delta. Det viktigste med konkurranser er at musikantene har et musikalsk mål å jobbe mot, at de har en arena der de opplever musikalsk mestring og får konstruktiv tilbakemelding på det de presterer. I tillegg bidrar Hordablæsten til at unge musikanter blir kjent med hverandre og får venner fra andre korps. Musikantene treffes gjerne igjen på sommerkurs, NM-arrangementer og andre treffpunkt i korpssammenheng opp gjennom ungdomstiden, sier Randi Kvinge.

Stor kabal
Det er andre året på rad at Skjold skoles musikkorps, Dragefjellets Musikkorps og Sandvikens Ungdomskorps er teknisk arrangør. For tiden er de i full gang med å planlegge stormønstringen i mars.

HUK på festkonsert
Hordaland Ungdomskorps (HUK) under ledelse av dirigent Rune Hannisdal skal spille på årets festkonsert.

- Vi synes Hordablæsten er en super arena til å vise frem representasjonskorpset vårt. I Hordaland Ungdomskorps er noen av de aller beste musikantene i Hordaland med, og de er gode forbilder for yngre musikanter, sier Randi Kvinge. 

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten