fanaposten.no

Sulen promoterer verdenskjent healer

STRAUMSGREND: Den brasilianske healeren John of God har rykte på seg for å ha hjulpet flere millioner mennesker over hele verden. Nå skal han bruke Tommy Sulen og låten «Welcome to My House» i sin promoteringsvideo.

Nyheter · Publisert 14:48, 26 apr 2014

Se videoen og Tommys bilder fra healerstedet øverst i saken!

–  Jeg har alltid trodd på Jesus, men har tvilt på om det finnes en Gud. Det gjør jeg ikke lenger. Nå er jeg overbevist, sier Tommy Sulen.

Trodde på Jesus, tvilte på Gud

Som Fanaposten har skrevet tidligere fikk artisten og 
entertaineren påvist uhelbredelig beinmargskreft for syv år 
siden. Da fikk han beskjed om at han bare hadde åtte til ti år igjen å leve, og at han kom til å bli fysisk dårlig innen ett eller to år. 54-åringen valgte naturmedisin, og har til gode å bli fysisk syk.

I fjor ga han ut sitt første soloalbum «Inviting Rain», som handler om hans personlige behandlingsprosess. Nå er Sulen i vinden igjen. Etter å ha vært til behandling hos verdens mest kjente healer, har entertaineren endret synet på Gud.

Les også: Vil lindre sykdom med sang–  Jeg har alltid trodd på Jesus og hans handlinger. Jeg har i hvert fall alltid hatt lyst til å tro på det. Jesus gjorde veldig mye godt, og jeg har ofte spurt meg selv om hva han ville tenkt og gjort i gitte situasjoner. Men siden det skjer så mange negative ting i verden, har jeg tvilt på om det finnes en Gud, sier en åpenhjertig Sulen.

Det var før møtet med den brasilianske healeren.

–  Da jeg så hva han utrettet, var jeg ikke lenger i tvil om at det finnes en Gud. Nå ønsker jeg å være med på å vise at det finnes større krefter her på jorden, sier han.

Verdenskjent og omstridt

Opplevelsen han snakker om fant sted på John of Gods healersted Casa de Inacio de Loyola. Det ligger på Goiás-platået, i en liten by som heter Abadiania, utenfor den brasilianske hoved-staden Brasilia.

–  Jeg reiste dit etter litt press fra noen venner. Jeg fikk høre at John of God er verdens største healer, et medium for Gud. Jeg hadde hørt om han i ulike sammenhenger, men hadde ingen 
store forventninger til møtet. Jeg så bare for meg at turen ville være en blanding av en rekreasjon og en ny opplevelse, sier Tommy.

John of God omtales som verdens mest kjente healer. Han har behandlet over ti millioner mennesker, og svært mange mener at han har gjort dem friske. Men healeren er også omstridt. Han 
utfører fysiske operasjoner på mennesker, i nesen, magen, 
munnen og øynene, alt uten bedøvelse.

–  Jeg hadde lest meg litt opp på John of God på forhånd, og var veldig nysgjerrig på ham. Jeg visste at han gjør fantastiske operasjoner, og at det nesten ikke er til å tro, innrømmer Sulen.

Opererte hofter med tang i nesen

Han tilbrakte to uker på healerstedet i Brasil. Der opplevde han ting som han aldri vil glemme. Sulen gjennomgikk også to spirituelle operasjoner, usynlige operasjoner uten fysiske inngrep.

–  John of God fungerer som et «fartøy», og bruker Guds krefter til å hjelpe folk. Den første dagen gikk en gruppe på 300 mennesker inn i den indre salen, hvor de mediterte, ba og skapte kraft som John of God brukte. Stedet ligger på et gigantisk krystallområde. Det er 4000 mål med krystaller under jorden, som gir en veldig positiv energi. Kraften fra grunnen, den 
menneskelige kraften fra de mediterende og kraften som John of God henter ned fra himmelen gjør at han har disse evnene han har, sier Sulen og forteller videre om sin spesielle opplevelse i Brasil:

Les også: Sulen må bestille flere cd-er–  John of God kom inn på podiet, tok en skalpell og skar stående et fire-fem centimeter stort snitt i magen på det første mennesket. Da han tok i henne, så man at hun ble bedøvet. Deretter gravde han litt inni magen hennes, og sydde igjen med nål og tråd. Damen ble satt i en rullestol og kjørt inn i rommet ved siden av.

–  Så opererte han den neste personen ved å skrape inn på 
øynene med noe som ser ut som en vanlig kjøkkenkniv. Da han var ferdig å skrape, tørket han kniven på skjorten til pasienten og så ble også han kjørt inn på sykestuen. Dette stod jeg og 400 andre mennesker og så på.

Ånder og usynlige operasjoner

Også en av personene som Sulen var på gruppe med ble operert på podiet i en fullsatt sal. John of God stakk en tang langt inn i nesen på John fra Irland, og skrudde rundt ti ganger.

–  Det var helt vanvittig. John of God opererte hoftene hans gjennom et inngrep i nesen, sier Sulen.

Han fikk også se såret til Ola, en norsk kar som ble operert.

–  Det var de flotteste stingene man kan tenke seg. Det er helt rått hvor flott det var sydd sammen, og denne operasjonen skjedde stående i løpet av 15 minutter, sier Sulen.

Årsaken til de fysiske operasjonene er ifølge Sulen at John of God skal vise hvilke evner han har, for at de tilstedeværende skal ha tro på at han senere kan operere større grupper spirituelt. Tommy Sulen gjennomgikk selv to spirituelle operasjoner i løpet av det to uker lange Brasil-oppholdet.

–  Når du ser hvilke fysiske evner han har og hva han gjør helt konkret, skjønner du at han er i besittelse av krefter som du egentlig ikke trodde fantes. Selv om jeg ikke hadde fysiske sår etter de spirituelle operasjonene, kjente jeg smerter. Jeg kjente at jeg var operert, forteller han.

–  Det er vitenskapelig bevist ved at folk som har blitt operert tidligere har innvendige arr etter operasjoner, til tross for at det ikke finnes noe operasjonssår.

Promoteringsvideo

Etter å ha opplevd det han opplevde i Brasil, er det ekstra stort for den lokale artisten at John of God har valgt å bruke hans låt, «Welcome to My House», i sin promoteringsvideo når han nå skal hjelpe folk i Østerrike, USA, Australia og Kina.

–  Alle som ser det han gjør, blir helt satt ut. Det kan høres ut som overtro, men det er det ikke. Det handler om at man har en tro på at disse kreftene fungerer. Spør du meg, er John of God en av de viktigste personene som bor på jorden i dag. Utrolig nok har han valgt å bruke en av sangene mine som sin promoteringslåt. Det er veldig spesielt, og en stor anerkjennelse, sier en ydmyk Sulen.

Da han stod foran John of God for siste gang under oppholdet i Abadiania, spurte han om healerguruen kunne velsigne CD-en hans. Det var opptakten til promoteringsvideoen.

–  John of God og hans høyre hånd, Diego, fikk en CD for at de skulle ha musikken. Da jeg kom ut fra min siste operasjon stod Diego og ventet på meg. De hadde hørt sangen på CD-en, og spurte om de kunne bruke den i en promoteringsvideo. Det var et stort øyeblikk for meg, og jeg svarte umiddelbart at de bare kunne ta den, sier en stolt sanger.

Fremførte låten på healerklinikken

Han fremførte selv låten inne i The House of Blessings, et lite bygg inne i Casa de Inacio de Loyola, hvor pasientene selv bidra med noe. Først sang han på engelsk, før han slo over på kinesisk mot slutten av sangen.

–  Det låt bare så fantastisk der inne. Jeg er ikke mest kjent for mine vokale ferdigheter, men der følte jeg at det skjedde noe veldig positivt. Det var akkurat som om stemmen min fikk hjelp, sier Sulen.

I disse dager legges den offisielle promoteringsvideoen for Casa de Inacio de Loyola ut på YouTube.

Videoen innledes med en tekst som forteller Tommy Sulens historie. Om sykdommen, oppholdet i Abadiania og at han har stor tro på behandlingen som finner sted der.

–  Det er utrolig kjekt å hjelpe John of God, og kunne bidra inn mot det fantastiske arbeidet som de holder på med. Sangen handler om kjærlighet og vennskap, om å treffes og ha det godt sammen. Det er det samme som Casa de Inacio de Loyola i Abadiania handler om. Jeg hadde en fantastisk opplevelse med John of God i Abadiania. Han oppleves som veldig ren i sin gjerning. Behandlingen er gratis, sier Sulen.

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten