fanaposten.no

Støtteaksjon tar av: Over en million er kommet inn til familien

Over 4000 mennesker har per fredag gitt bidrag til familien som er rammet av branntragedien.

Nyheter · Publisert 10:25, 8 jan 2020

"En tragisk ulykke har rammet en familie i vårt nærmiljø. Vi ønsker å vise vår støtte og hjelpe dem når hverdagen kommer."

Fanaposten fortalte i går ettermiddag om Spleis-aksjonen som raskt skjøt fart etter å ha blitt delt mye i sosiale medier.

Tre jenter på 7, 9, og 14 og deres mor (41) omkom i brannen på Sandsli. Tilbake etter tragedien sitter en far og to brødre på 18 og 15.

Elever som går i klassen til 15-åringen ønsket å hjelpe. I utgangspunktet var målet å få inn penger til nye fotballsko.

Cecilie Lind, som er mor til klassevennene Albertine og Nils-Henrik, hjalp med å opprette en Spleis-aksjon etter skoletid tirsdag. I løpet av gårsdagen og natten er det kommet inn utrolige 830.000 kroner (oppdatert klokken 18.00 onsdag). Da hadde rundt 3500 mennesker gitt sitt bidrag til aksjonen.

– Det er en helt overveldende respons, men jeg tror det er mange som føler veldig sterkt med familien og sitter med et ønske om å vise sin støtte, sa Lind til Fanaposten onsdag.

Siden da har beløpet mangedoblet seg.

Lind håper pengene som kommer inn kan bidra til å lette byrden for brødrene og faren som sitter tilbake.

– Det de oppleverer er helt umenneskelig. En pengesum vil aldri kunne gjøre opp for det de har mistet, men kanskje vil det kunne lette hverdagen når de etterhvert skal prøve å starte opp igjen. Det er en familie som står på bar bakke. Vi håper innsamlingen kan bidra til at de ikke også må bekymre seg over det økonomiske, sier Lind.

Den rammede familien kom som flyktninger fra Syria i 2017.

Ønsket om å hjelpe familien er sterkt hos mange. Tirsdag fortalte styrelederen i Bergen Moskè at de vil dekke begravelse og ta seg av det praktiske rundt dette dersom det er ønske om det fra familien.

På Aurdalslia og Ytrebygda skoler har det vært samlinger tirsdag for elever og venner i sorg. Onsdag holder Søreide kirke åpent fra klokken 20.00 for folk som føler behov for å komme sammen.

- Gården Rå forvandles til en steinrøys

Store deler av gården Rå forvandles til en steinrøys. Det er sårt å se at titalls mål fint landbruksareal er rasert på denne måten. På toppen av det...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten