fanaposten.no

Akrobatikk står sentralt i cheerleading. Niks Kronsbergs (17), Hannah Roman (16), Anna Fuglseth (15) og Stine Bråten Johannessen (17) har trent mye for å klare dette. Foto: Privat

Stormende 
klare for EM

FANA: Bergen Storm Cheerleaders tok med seg to gullmedaljer fra NM i mars. Nå står EM i Slovenia for tur.

Nyheter · Publisert 14:24, 26 jun 2015

Forrige helg fant West Coast Open sted i Haukelandshallen. Et arrangement bestående av konkurranser og oppvisninger som Åsane Seahawks, i samarbeid med Norges Amerikanske Idretters forbund har opprettet.

Vel en uke før de to Bergen Storm-lagene Skylight junior coed Elite og Infinity Senior Coed Group Stunt pakker sakene for å delta i EM ble dette en god pekepinn for hvordan rutinene sitter.

– Nå er vi veldig spente før EM. Vi har hatt flere treninger i uken nå som det nærmer seg, og West Coast Open blir en generalprøve for oss, forteller fanabuene Katrine Helland Johannessen (14) og Ingrid Heldal Klausen (14) fra Skylight junior coed Elite.

Det ligger et visst press på laget etter seieren i NM.

– Jeg tror de fleste forventer at vi skal vinne i dag, så vi har litt press på oss, sier de to jentene.

Utfordrende lagsport

Siden laget ble startet har det hatt en enorm oppslutning i de senere årene. Utøverne er ikke i tvil om at samholdet i laget er en av de største motivasjonsfaktorene som driver laget fremover.

– Vi må hele tiden samarbeide med de andre på laget for at ting skal fungere. Det gjør at samholdet mellom oss blir svært tett. Man må utfordre seg selv hele tiden og det kreves mye av alle på laget. Alle må dukke opp på trening for at vi skal kunne få det til, forteller fanabuene.

De legger ikke skjul på at det til tider også kan være vanskelig.

– Det vanskeligste er nok kanskje det å våge. Det forventes mye av alle. Da må man bare, selv om det av og til kan være litt skummelt, forteller Ingrid og Katrine.

Et lag på fire

Midt i hallen står fire personer og trener på imponerende triks og kast i luften. Det er Infinity Senior Coed Group Stunt. Det andre laget som skal til EM denne uken. Laget består av tre jenter og en gutt. De har holdt på som et lag i vel ett år med seg selv som trenere. De danket ut mange eldre og mer erfarne utøvere i NM, og håper nå på gode resultater også i EM.

– Det var helt utrolig å vinne NM. Det hadde vi ikke en gang håpet på. Vi dro dit og så på det som en god erfaring. Da vi vant trodde vi det nesten ikke. Det var veldig gøy, og vi gleder oss stort til EM, forteller Niks Kronsbergs (17), Hannah Roman (16), Anna Fuglseth (15) og Stine Bråten Johannessen (17).

Også dette laget ser på West Coast Open som en generalprøve i år.

– Vi ønsker selvfølgelig å gjøre det bra i denne konkurransen. Vi må også ta det litt med ro, så ikke noe går galt i forkant av EM, forteller utøverne.

Selvlagde rutiner

Rutinen de skal vise frem under EM skal være på ett minutt.

– Vi har koreografert rutinen selv. Mye skal skje på det ene minuttet, så det er veldig mye å tenke på. Vi har trent veldig mye nå etter NM, men vi har ikke treningstid i noen hall. Vi har heller ingen trener, så i tillegg til treningen er det en del organisering som også må gjøres for at dette skal fungere, sier de.

De gir alt for å vinne.

– Til tross for at noen av oss er skadet må vi stå på. Vi har ikke råd til at noen ikke stiller. Vi er veldig glade for at alle gir så mye for å få det til, forteller de fire ungdommene.

Både Skylight junior coed Elite og Infinity Senior Coed Group Stunt tok førsteplass under lørdagens West Coast Open, og går til EM med en pekepinn om et godt resultat også der.

LES MER: SPORT

Skylight junior coed Elite består av f.v. Katrine Helland Johannessen (14) og Ingrid Heldal Klausen (14), Benjamin Solheim, Rakel Andrea Falbach og Kathrine Schjevik Namtvedt. Foto: Hilde Olsen Aalvik

Akrobatikk står sentralt i cheerleading. Niks Kronsbergs (17), Hannah Roman (16), Anna Fuglseth (15) og Stine Bråten Johannessen (17) har trent mye for å klare dette. Foto: Hilde Olsen Aalvik

Mye skal skje på det ene minuttet, så det er veldig mye å tenke på.

Niks Kronsbergs (17), Hannah Roman (16), Anna Fuglseth (15) og Stine Bråten Johannessen (17) vant NM og er strålende fornøyd. Nå venter EM. Foto: Hilde Olsen Aalvik

Trafikkulykke på Bønes: Bil skal ha kjørt for langt ut på siden

To biler var involverte i en trafikkulykke ved Bønesskogen fredag ettermiddag.

– Ta dine forholdsregler

– Folk må være bevisste, og ikke gå inn i påsken og tro at det ikke skjer innbrudd, sier stasjonssjef Ronny André Øvrebotten.

11-åring slått av voksen mann

En 11 år gammel gutt skal ha blitt slått av en voksen mann på Nesttun torsdag ettermiddag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten