fanaposten.no

PREMIEDRYSS: Fornøyde musikanter i Smørås og Ytrebygda. Foto: Norges Musikkorpsforbund

Storeslem til Fana-korpsene

Både korps- ensemble- og solistkonkurransene ble dominert av lokale musikanter.

Nyheter · Publisert 17:05, 11 apr 2016

Fana-korpsene forsynte seg grovt av de øverste plassene under årets store happening for skolekorps, generasjonskorps, ensembler og solister i Grieghallen.

Fasiten etter helgens Hordablæsten var førsteplass til Skjold i juniorkorps, førsteplass til Midtun i 1. divisjon janitsjar og 1. plass til Smørås i 1. divisjon brass.

I tillegg kommer en rekke gode plasseringer i solist- og ensembleklassene: Hele seks av ti solistklasser ble vunnet av lokale musikanter!

Se alle resultatene for solist her!

I klassen for ensembler vant en kvartett fra Ytrebygda i klassen for 12-13 år, mens Midtun messingtrio tok seieren i 14-15 årsklassen. Også i 18-19-årsklassen vant en Midtun-kvintett med messingblåsere hovedpremien.

Se resultatene for ensembler her!

Jubel i Midtun-leiren

I Midtun-leiren var det full jubel etter at korpset hadde gjentatt suksessen fra fjoråret og kapret 1. plassen i janitsjar, til tross for at korpset fikk bryne seg på skarp konkurranse fra to lokale utfordrere Skjold skoles musikkorps og Ulriken janitsjar.

Se resulater for korpsene her!

- Hordablæsten er en kjempeviktig anledning til å spille i Grieghallen og til å få brynt seg på noen av våre gode konkurrenter. Vi vet at de to korpsene vi konkurrerer mot, Skjold og Ulriken, også vil gi oss beinhard konkurranse i NM, så dette resultatet betyr mye, sier dirigent i Midtun skoles musikkorps, Christian Breistein.

I tillegg til seieren i janitsjar, fikk korpset også gruppepris i klarinett-klassen. Breistein lar det ikke være tvil om at det går bra i korpsmiljøet på Midtun om dagen.

- Med en så flott gjeng med ungdommer blir det veldig lett å være dirigent. Flinke foreldre er en annen viktig faktor, og vi ser at engasjementet fra de voksne bare blir større og større, sier Midtun-dirigenten.

Dette viser særlig igjen på den faste festkonserten som avslutter Hordablæsten.

- Det er ikke mer enn to år siden det var ganske smått med oppmøte på festkonserten, men nå er dette noe alle foreldrene er med på, sier Breistein.

Støtter hverandre

Etter en helg med mange gode resultater trekker han først og fremst frem hvordan musikantene støtter hverandre opp, også på tvers av korpsene.

- Lørdag var over 300 solister i sving, og det kjekkeste jeg observerte var at mange medlemmer av andre korps var innom for å høre på hverandre. Dette er modige ungdommer som stiller seg opp alene og fremfører noe på sitt instrument akkompagnert av bare piano. Det er utrolig kjekt at ungdommen stiller opp og støtter hverandre, sier Breistein.

Skjold skoles musikkorps, som Fanaposten intervjuet før stevnet, ble kronet med 1. plass i juniorkorps og 2. plass i janitsjar. Korpset ble av juryen karakterisert som et «dyrisk bra korps som underholder» etter juniorseieren.

Før helgen skrøt trommeslager Torbjørn Borge av det gode samholdet på tvers av de lokale korpsene.

- Det er ikke så mye rivalisering oss i mellom; jeg vil si vi har et godt miljø på tvers av korpsene. Jeg har for eksempel flere gode venner i de andre korpsene som jeg har møtt gjennom spillingen. Men selvfølgelig - det er jo litt ekstra gøy hvis vi klarer å slå dem, sa Borge.

LES FLERE: NYHETER

FORNØYDE: Medlemmer fra Midtun og Skjold er godt fornøyd etter årets Hordablæsten. Foto: Norges musikkorpsforbund

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten