fanaposten.no

– Er du syk med luftveissymptomer, bør du bestille test, sier direktør ved Etat for helsetjenester Brita Øygard. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Stor pågang ved legevakten: Tre nye korona-smittede i Bergen

Smittevernkontoret i Bergen har registrert tre personer som er smittet av koronaviruset. En av dem er innlagt på Haukeland sykehus. De to andre har lite symptomer.

Nyheter · Publisert 19:44, 18 jul 2020

– For to av de tre er smitteveien ukjent. Det pågår nå smitteoppsporing, og de som har vært i nærkontakt, vil bli kontaktet direkte, sier direktør ved Etat for helsetjenester Brita Øygard.

Dette melder Bergen kommune på sine nettsider.

Lørdag 18. juli er det registrert 592 personer som har testet positivt på covid-19, viser de siste tallene fra Bergen kommune.

Smittevernkontoret er kjent med at smittede har reist med kollektivtransport og vært i sentrum og på Vestkanten i smitteførende fase.

– Det er derfor viktig at folk nå er påpasselige med smittevernrutinene, holder seg hjemme hvis de er syke, har god håndhygiene og holder minst én meters avstand. Er du syk med luftveissymptomer, bør du bestille test, sier Øygard.

Testen kan enkelt bookes på nettsidene til Bergen kommune, eller ved å ringe koronatelefonen på 55 56 77 00. Det er viktig å lage avtale først, og ikke reise direkte inn til legevakten, opplyser kommunen.

Bergen kommune utvider åpningstiden på koronatelefonen sin. Den vil være åpen søndag, klokken 0900 til kolkken 1700, og så fortsette med samme åpningstid mandag til fredag. Man trenger ikke henvisning fra lege for å avtale test.

Mer om testing og symptomer på Covid-19 leser du her.

Ikke ring legevakten for å bestille test

Bergen kommune melder at det på lørdag har vært stor pågang ved legevaktens telefonnummer med folk som vil teste seg. Dette medførte veldig lang ventetid.

– Bruk i stedet skjemaet på nettsiden vår eller ring koronatelefonen, slik at de som trenger legehjelp kommer igjennom på legevaktens telefonnummer, sier etatsdirektøren.

– Vi er urolige fordi det har vært stille så lenge. Nå kommer det plutselig tre påviste tilfeller på kort tid. Vi tror de har blitt smittet forrige uke og har inntrykk av at de har vært i kontakt med mange folk, sier Øygard, som advarer folk mot å senke skuldrene, til Bergensavisen.

Tidligere på lørdag ble det for første gang på nesten tre måneder registert et smittetilfelle i Bergen. Den smittede personen er fra Sjøforsvarets hovedbase Haakonsvern, som Helse Bergen meldte om lørdag formiddag.

LES OGSÅ: Personen er innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, og pasienten kom fra Haakonsvern.

Fredag var koronastatus i Bergen at det ikke var noen nye smittetilfeller. Økningen på to stykk i statistikken skyldtes etterrapportering.

Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har kommet mange reaksjoner etter at Sætervegen stengte. Kommunen mener full stenging er tryggere og gir kortere anleggsperiode.

Får endelig åpne Dominos på Skjold

Et eierskifte og kommunale hindre har forsinket åpningen i nesten tre år. Men nå er det omsider klart for Dominos Pizza i Odins veg.

Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen: - Dette er uakseptabelt

Over natten opplevde beboere i Harevegen at den rolige gaten deres ble gjennomfartsvei for folk som skal til og fra Smørås og Apeltun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten