fanaposten.no

Stoppet av flystreiken, leide buss til Trondheim

Håndballaget til Bjarg/Knarvik er blant de 80.000 passasjerene som rammes av flygerstreiken i SAS.

Nyheter · Publisert 17:03, 26 apr 2019

– Det har vært en hektisk formiddag, sier trener Eirik Sebak Hansen. Han og laget skulle fredag ettermiddag fly til Trondheim for å spille DNB Cup, Norges største innendørs håndballturnering.

Egentlig skulle de ha spilt kamper allerede fredag kveld.

– Jeg har vært i telefonen i hele dag, og heldigvis har arrangøren vært veldig behjelpelig med å flytte kamper, sier Hansen.

Klart for avgang

På parkeringsplassen ved Nordahl Grieg videregående var det endelig klart for avreise klokken 16 på fredag. Fly er byttet ut med turbuss. Foran seg hadde laget en 11 timers kjøretur.

Sjåføren må følge hviletidsbestemmelser, som gjør at de må ta en 45 minutters pause på veien. Dermed ankommer de Trondheim midt på natten.

- Det blir veldig sosialt. Vi skal nok få tiden til å gå. Det blir soving, se film, høre musikk og snakke med hverandre, sier Bjarg/Knarvik-spiller Viktor Knudsen.

Lagkompis Andreas Arefjord er typen som kaller en spade for en spade:

- Det blir helt jævlig, sier han, til latter fra de andre spillerne.

- Men samtidig mye bedre enn ikke å reise i det hele tatt.

Hektisk for arrangøren

Det har, naturlig nok, vært mye merarbeid for arrangørene i Trondheim også.

– Heldigvis ser de fleste lagene ut til å komme seg hittil med buss, sier Melchior Husebø. Den tidligere toppspilleren fra Bønes er cupsjef for DNB Cup.

– Vi har hatt litt huller i kampoppsettet, i tilfelle noe skulle skje. Dermed får vi til at de lagene som kommer sent får begynt turneringen i morgen, sier Husebø.

Sædalen ble hjemme

Han forteller at Sædalens lag dessverre ikke kom i mål med alternativt reiseopplegg.

– Jentene våre er bare 12 år. De skulle på cup for første gang uten foreldrene. Da synes foreldregruppen at det ikke var noe alternativ å reise med buss, sier Marianne Høgh Nordtveit, som er lagleder.

I stedet blir det sosialt samvær i helgen.

– Jentene var innstilt på å tilbringe hele helgen sammen, så i kveld har vi bestilt bord på Holy Cow på Lagunen, slik at de i hvert fall får være med hverandre. Vi vurderer også å finne en annen cup som plaster på såret, men det blir nok ikke før til høsten, sier hun.

Tok naboen med

Mens Bjarg/Knarvik hadde leid buss, var en god del av J16-laget til Bønes på vei til Trondheim i rutebuss. Så snakket de sammen i stedet.

– Vi er på ballen her. Enden på visen blir at vi tar Bønes-laget med oss i bussen på hjemturen, sier Hansen.

Bjarg-guttene virker positive til jenter i bussen.

– Det blir koselig det, sier en av dem.

Ifølge ruten skulle rutebussen med Bønes-jentene være fremme i Trondheim i 06.30-tiden lørdag. Ikke så veldig lett å spille håndball da.

– Noen av oss hadde billetter med Norwegian, noen med SAS, så noen måtte bare hive seg på en buss, sier trener Henning Boganes.

Det dreide seg om åtte spillere og treneren. De har sosiale mål med turen.

– Vi reiser med to lag og har delt dem så jevnt vi klarer. Vi skal ha det gøy og alle jentene skal få spille mye, men – det er klart – vi stiller i hver kamp med mål om å gjøre det bra, sier Boganes.

Også han hyller cupen i Trondheim for hjelpen.

– De har vært veldig behjelpelige, greie og løsningsorienterte, sier han.

Sammenristingstur

Bjarg/Knarvik har både G15- og G16-lag med.

– Guttene er utrolig motiverte og klare for dette. Det er Norges største innendørscup og vi har lyst til å gjøre det bra, sier Hansen.

De har i hvert fall rikelig med tid på å bli godt kjent på veien.

Åpner opp noen ferieland, og ønsker flere turister velkommen til Norge

Nå åpnes det opp for at nordmenn kan reise på ferie til en rekke land i Europa. Men husk at du kan havne i karantene på returen, hvis et land...

Glemmer vi fort?

Fredag kommer regjeringen med en oppdatert liste over reiseråd. Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over hvilke land som har koronasmitten...

Trafikkplan setter sinnene i kok på Skjold: Vil ta friluftsområde til parkering

En plan om å stenge Skjoldstølen for biltrafikk og gjøre grøntområde til ny parkeringsplass, opprører nabolaget på Skjold.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten