fanaposten.no

Stengte Grimseidvegen, informerte ikke naboer

– Vi tar til etterretning at informasjonen kunne vært bedre, sier kommunen.

Nyheter · Publisert 16:10, 10 jan 2017

Entreprenøren Løvaas Maskin AS stengte Grimseidvegen ved nummer 228 tirsdag morgen.

En veimur på en 100 meter lang strekning er i så dårlig forfatning at den står i fare for å rase. Arild Gundersen hos Bymiljøetaten forteller at kommunen har de nødvendige godkjenninger til å utføre arbeidet, og oppdraget er gitt til Løvaas maskin.

– Det er en tørrmur som holder på å sige inn mot et hus, så vi er nødt til å ta det nå. Dessverre skaper dette ulemper for en del beboere, sier han.

Skilter ble satt opp mandag, og veien ble stengt fra tirsdag morgen. Fra tirsdag ettermiddag er det også stengt for busstrafikk.

Flere naboer har tatt kontakt med Fanaposten og fortalt at de var intetanende om veistengingen.

Trond Arne Rogde bor i Grimseidåsen og har barn som går både Skeie skole, Rådalslien skole og Årstad videregående. Nå får familien store utfordringer med å komme seg på skole og jobb. Bilene på "feil" side av veisperringen må kjøre til Blomsterdalen via Hjellestadvegen, en ekstrasløyfe han anslår vil koste dem 20 minutter.

– Verst er det for skolebarna. Jeg ante ingenting om dette da jeg dro på jobb. Tilfeldigvis kunne min eldste datter kjøre de andre til skolen i dag, sier Rogde.

Han etterlyser først og fremst informasjon.

- Alt går seg til, men vi skulle svært gjerne hatt informasjon om dette i forkant. Da hadde vi hatt hvilepuls. Nå har vi 150 i puls, sier han.

Senioringeniør Arild Gundersen i Bymiljøetaten innser at de har glippet på informasjonen.

– Det har kommet mange henvendelser til oss i dag, og vi må bare ta til etterretning at informasjonen kunne vært bedre. Dette er nok et tilfelle der det burde vært sendt ut SMS-varsel til naboer i forkant, sier han.

Tirsdag ettermiddag gikk Skyss ut med informasjon om endringer som følge av stengingen. Siste avgang som vil betjene Grimseid snuplass som normalt er avgang fra Lagunen terminal klokken 15.19 tirsdag.

Etter dette vil det gå minibuss på strekningen Grimeid-Skeie for å betjene delen av Grimseidvegen som ikke kan betjenes med vanlig buss. Bussene går som normalt mellom Lagunen og Birkelandskiftet terminal, men reisende til og fra Grimseid må stige om til minibuss ved Skeie.

Følgende holdeplasser blir ikke betjent så lenge veien er stengt: Grimseid snuplass, Grimseidåsen og Vågsbøskiftet.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten