fanaposten.no

Planovergangen til Bybanen i krysset Sanddalsvegen og Nesttunvegen skal bygges om. Derfor blir planovergangen helt stengt for biltrafikk i perioden 8. juli klokken 17.00 til fredag 12. juli om ettermiddagen. Foto: Ståle Melhus

Stenger planovergang på Nesttun

Neste uke vil planovergangen til Bybanen på Nesttun bli bygget om. – Det vil bli omkjøring for de som skal til eller fra Sanddalen, samt at bussene får endret kjøremønster, sier Kjetil Nøstdal i Bybanen.

Nyheter · Publisert 15:42, 5 jul 2019

Mandag kveld klokken 21.00 vil planovergangen i krysset Nesttunvegen - Sandbrekkevegen bli stengt for all trafikk.

– Vi skal skifte ut gummihellene i planovergangen og erstatte de med betongelementer. Det er mye tung trafikk med busser og lastebiler på denne planovergangen, og den nye løsningen vil bli mer robust og enklere å vedlikeholde, sier sporingeniør Kjetil Nøstdal i Bybanen.

Smertefritt

Planovergangen vil bli helt stengt for biltrafikk fra mandag kveld til fredag kveld. Bybanen vil gå tilnærmet som normalt.

– Det er fellesferie med vesentlig mindre trafikk enn ellers i året. Vi har derfor valgt å gjennomføre denne ombyggingen nå for å gjøre det mest mulig smertefritt for trafikantene, sier Nøstdal.

Trafikken på Bybanen vil gå i ett spor mellom Paradis og Nesttun under ombyggingen.

– Vi bygger om ett spor av gangen, og vil benytte et sporskifte på Paradis. Bybanen vil derfor gå i kun ett spor mellom Nesttun og Paradis i ombyggingsperioden . Siden det er sommertid går Bybanen med ti minutters frekvens, og målet er at arbeidene skal ha minimal påvirkning på Bybanens rutetider, sier Nøstdal.

Biltrafikken vil måtte bruke omkjøringsruter.

– Inn- og utkjøring til Sanddalsvegen vil være via Sandbrekkevegen, i retning Paradis eller via Midtun, sier han.

Stenger perrong A

Bussene vil heller ikke kunne kjøre inn på terminalen på Nesttun, noe som betyr at passasjerer på enkelte ruter må gå over veien til holdeplassen ved Cirkle K (perrong C).

– Perrong A (som ligger på innsiden av Bybanen, red.anm.) blir stengt hele uken. Endringene som skjer er at de linjene som normalt har avgang fra perrong A blir flyttet til perrong C. Dette er det også informert om på skiltene på de berørte holdeplassene, sier kommunikasjonsrådgiver Kaja Distad Carlsen hos Skyss.

Følgende linjer får endret perrong i perioden 8-12 juli:

Linje 70 flyttes fra A til C

Linje 71 flyttes fra A til C

Linje 76 flyttes fra A til C

Linje 80 flyttes fra A til C

Linje 90 flyttes fra A til C

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten