fanaposten.no

Stenger Midtun skole i seks måneder: – Det blir krevende

Asbest-funn gjør at alle Midtun-elevene må gå på skole på Landås i et halvt år.

Nyheter · Publisert 11:55, 23 jul 2019

Foreldre ved Midtun skole fikk tirsdag et brev om at hele skolen må flytte over i midlertidige lokaler når skoleåret starter.

Skolen er for tiden under ombygging, og under arbeidene viste det seg å være større mengder asbest enn ventet.

– I forbindelse med byggearbeidene er det i begynnelsen av juli avdekket større mengder asbestholdige materialer enn tidligere kjent. Det er ikke forsvarlig at andre enn fagfolkene som skal håndtere asbesten oppholder seg på Midtun skole mens disse arbeidene gjøres, skriver kommunaldirektør Trine Samuelsberg i brevet til foreldrene.

Målet var å gjøre disse arbeidene samtidig som skolen var i vanlig bruk for lærere og elever, men mengden av asbestholdig materiale viste seg å være for stor.

Vurderte i tre dager

16. juli ble det gjort en risikovurdering, og tre dager senere besluttet kommunen at skolen ikke kan brukes.

– Parallelt startet arbeidet med å finne alternative lokaler for Midtun skole. Det har vist seg vanskelig å finne midlertidige løsninger i nærområdet, står det i brevet.

Midtun skole blir derfor flyttet til den gamle lærerhøgskolen på Landås. Dette er et bygg som kan huse hele Midtun skole i påvente av at de kan flytte tilbake. Ifølge kommunen er utflyttingen ventet å vare i seks måneder.

– Det er krevende å flytte en hel skole på kort varsel og rett før skolestart og det er ikke en situasjon verken dere eller kommunen ønsker. Både elever, dere foreldre og de ansatte har hatt forventninger om å kunne begynne skoleåret på vanlig sted. I tillegg har skolen gjort mye planlegging med utgangspunkt i å være på Midtun mens byggearbeidene pågår, skriver kommunaldirektøren i brevet.

Krevende

Avdelingsleder Øyvind Rise hadde nettopp har fått vite om stengingen da Fanaposten snakket med ham på tirsdag. Så langt har ikke de ansatte rukket å diskutere og planlegge det praktiske rundt flyttingen.

– Det er klart det er krevende for oss. Vi har ikke rukket å diskutere det ennå, men vi må bare være positive og gjøre det beste ut av det. Det er 370 elever på skolen, så det er en stor gruppe som skal over i nye lokaler. Når det er sagt så tenker jeg at lærerhøyskolen er et godt lokale, og det er godt at de klarer å holde skolen samlet i denne fasen. Å bli spredt på flere skoler ville vært verre, sier han.

Han tror det er de minste elevene som vil kunne merke flyttingen mest.

– Det kan nok være slik at de minste barna trenger litt mer tid til å tilpasse seg. Jeg tror nok vi lærere må bruke ekstra mye tid med de små, la de bli skikkelig kjent med skolen og området, og finne gode rom for dem, sier han.

Fanaposten har også snakket med forelder Geir Bjørkeli, som har en gutt som skal begynne i femte klasse til høsten.

– At det er asbest i et bygg fra 1920-tallet bør ikke være noen bombe, så det er litt betenkelig at dette kommer så overraskende, sier han.

Han tenker at dette vil gi en mer kronglete hverdag for barna, særlig de minste som har sett frem mot skolestart på sin egen skole.

– Nå blir det mer som skal organiseres i hverdagen, for eksempel har vi elever som går på fotball-fritidsordning. Før var det bare å sykle ned dit, nå skal det organiseres med buss. For vår del skal det nok gå seg til, men jeg tenker at det er de minste elevene som kanskje vil merke det mest, sier han.

Beklager

Trine Samuelsberg beklager ulempene den midlertidige flyttingen medfører for foreldre og elever.

– Kommunen skal gjøre vårt for at skolehverdagen blir så god som mulig for elever og ansatte. Det avgjørende i beslutningen er elevenes helse og arbeidsmiljø.

Elevene vil bli busset til og fra skolen i perioden. Kommunen vil holde et eget foreldremøte om flyttingen i starten av august.

Når SFO åpner den 1. august vil barna her få tilholdssted på Ulsmåg skole i tidsrommet frem til skolestart 16. august.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten