fanaposten.no

På denne strekningen av Flyplassvegen vil det være helt stengt fra fredag kveld til mandag morgen. Foto: Geir Brekke, Statens vegvesen

Stenger Flyplassvegen mellom Rådal og Sandsli hele helgen

Statens vegvesen stenger Flyplassvegen i begge retninger fra fredag kveld til mandag morgen.

Nyheter · Publisert 13:59, 11 nov 2020

Det opplyser vegvesenet i en pressemelding. Veien skal stenges i begge retninger på strekningen fra rundkjøringen ved Biltema til rundkjøringen ved Rådalskrysset.

Det betyr at alle som bor fra Sandsli og sørover må finne andre kjøreruter.

Stengingen varer fra fredag 13. november klokken 22.00 til mandag 16. november klokken 05.30.

Nytt overvannsrør

Stengingen skjer i forbindelse med Sandslikrysset-prosjektet. Det skal graves i dagens vei for å gjøre plass til et nytt overvannsrør. Arbeidet vil pågå hele døgnet.

- Det er omfattende arbeid som krever stenging av veien hele dagen. For å ivareta sikkerheten for trafikanter og de som skal utføre arbeidet har vi valgt å stenge Flyplassvegen helt i en kortere periode, slik at arbeidet kan fullføres og veien tilbakeføres på kortest mulig tid, sier Camilla Djønne, byggeleder i Statens vegvesen.

Denne strekningen av Flyplassvegen blir stengt.

Omkjøring for de som skal til eller fra Flesland er via FV 557 Knappetunnelen, eller FV556 Straumevegen. Alternativt kan man også kjøre Steinsvikvegen fra Rådal, som kobler seg på Sandslivegen og Ytrebygdsvegen.

- Dessverre er det ingen avkjøringsmuligheter på dette strekket av Flyplassvegen, så det blir omkjøring for mange, sier Djønne.

Hun sier vegvesenet har risikovurdert om det er muliig å holde åpent deler av kjørebanen i perioden, men har landet ned på å stenge helt.

- Å jobbe i en helg er mer hensiktsmessig, og det er en stor fordel å kunne jobbe døgndrift. Da får vi gjort arbeidet raskere, og vi vurderer at belastningen blir totalt sett mindre for alle, sier hun.

Mindre trafikk

Hun mener samtidig at koronasituasjonen gjør at tidspunktet passer bra.

- Med tanke på at vi er i en tid der folk skal holde seg hjemme, så har vi truffet ganske bra med tidspunktet. Det er lite flyreiser, og mindre trafikk enn vanlig. Det er ikke første gang at Flyplassvegen må stenge, og vi tror det går bra denne gang også, sier hun.

Utbedringen av Sandslikrysset omfatter en strekning på ca. 1200 meter langs Flyplassvegen og inkluderer Sandslikrysset og rundkjøringen i krysset Sandslivegen-Sandslimarka. Prosjektet har til hensikt å sikre fremkommelighet for alle trafikkgrupper og trafikksikkerhet for myke trafikanter. Prosjektet forventes åpnet for trafikk mot slutten av 2021.

Friluftfolkets egen skredder lærte Norge Rundt å sy

Etter at fotograf Morten Wanvik deltok i Symesterskapet på NRK, har han blitt friluftfolkets egen skredder.

Boten koster mer i år: Seks bøter da UP sto på Kaland

Med de nye satsene ble den heftigste boten på 5850 kroner på Kaland torsdag kveld.

Sindre på plass i skøyteboblen: – Tatt imot som en konge

Mens lagkameratene fra Fana gikk EM forrige helg, ankom Sindre Henriksen Nederland først denne uken. Det gjorde han med stil.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten