fanaposten.no

Fire klassetrinn på Rudolf Steinerskolen på Paradis er satt i karantene, etter en ansatt har fått påvist koronasmitte. (Arkivfoto av Steinerskolen på Paradis fra skolestart 2018) Foto: Mari Møen Nygaard, arkiv

Steinerskolen: fire klassetrinn i karantene etter smitte hos ansatt

Karantene på Rudolf Steinerskolen på Paradis. Fire nye ansatte med koronasmitte i Helse Bergen. Ti nye studenter med korona. Økning av koronaoppdrag for politiet.

Nyheter · Publisert 19:10, 6 sep 2020

En ansatt hos Rudolf Steinerskolen på Paradis har testet positivt på koronasmitte.

Dermed er fire klassetrinn på skolen nå satt i karantene, skriver Bergensavisen.

Alle elevene på åttende, niende og tiende klassetrinn i grunnskolen er satt i karantene. Det samme gjelder første trinn på videregående på skolen.

Skolen har 260 elever fra første klasse i barneskolen til tredje klasse i videregående skole.

Fredag ble flere elever og lærere er sendt hjem til karantene etter at en lærer på Nordahl Grieg videregående skole har fått påvist covid-19.

På tampen av august måned var det smitte i Fantoft gård barnehage. Da testene av de andre kom tilbake som negative, kunne barnehagen åpne opp igjen.

Les om Fantoft gård barnehage: – Vi fant fort ut hvem som hadde vært hvor.

Smitte i Helse Bergen

Søndag kveld meldes det om at fire nye ansatte i Helse Bergen har fått påvist koronasmitte.

Totalt er det dermed sju ansatte med påvist koronasmitte i Helse Bergen. I alt er ni pasienter og 42 ansatte satt i isolasjon og karantene, opplyser Helse Bergen i en pressemelding.

Smittetilfellene er spredt rundt på Haukeland universitetssjukehus, og jobber ifølge BA på seks ulike avdelinger.

– Det at smitten er spredt, og ikke klumpet sammen på en avdeling, underbygger denne teorien. Foreløpig går ikke smittetilfellene utover driften på sykehuset, ettersom de er fordelt på ulike avdelinger. Da har vi folk å sette inn, sier fagdirektør ved Haukeland universitetssjukehus, Marta Ebbing, til avisen.

De siste testresultatene ble klare lørdag kveld, og smittesporingen for det siste tilfellet er foreløpig ikke helt ferdig. Men så langt er fire pasienter isolert og 16 nye ansatte satt i karantene i forbindelse med de fire, nye positive koronatestene.

De ansatte med påvist smitte har hatt symptomer på koronavirus og dermed testet seg for viruset.

– Seks av disse har trolig blitt smittet utenfor jobb, mens én kan ha blitt smittet på jobb, sier Ebbing ifølge pressemeldingen.

Hun understreker at situasjonen ved sykehuset ikke er kritisk, men at den blir fulgt tett, og at det blir iverksatt tiltak for å holde større avstand, både mellom ansatte og mellom ansatte og pasienter og eventuelle pårørende.

– Vi vil også vurdere å stramme inn på besøk på sykehuset, sier hun.

SJEKK UT: Følg tall for antall smittede i Bergen

Smitte blant studenter

I løpet av søndagen er det registrert koronasmitte hos ytterligere ti studenter i Bergen. Totalt er 192 studenter i byen smittet de siste ukene.

Siste døgn er det rapportert om sju nye tilfeller ved Norges Handelshøyskole (NHH), som totalt da har 127 smittede. Det er også meldt om tre nye tilfeller ved Universitetet i Bergen, som nå totalt har 25 tilfeller, melder Bergens Tidende.

– NHH har stengt all fysisk undervisning. All fysisk aktivitet i regi av studentforeningen er også stengt. Begge tiltakene gjelder fram til og med søndag 13. september, opplyser kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen i en epost.

LES OGSÅ: Ber alle studenter som har vært på fest gå i karantene

Det er får studenter på NHH for tiden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Politiet

Vest politidistrikt hadde flere koronaoppdrag i august. Siden 12. mars er registrert totalt 1.096 koronaoppdrag i Vest politidistrikt. I juni og juli var det relativt få oppdrag, men i august har oppdragene økt.

Stabssjef Kjetil Øyri, som ledet politiets innsats under første fase av pandemien, omtaler økningen i august som markant, melder Bergens Tidende.

– Mange av disse oppdragene går på ansamlinger av folk i det offentlige rom eller på private fester, sier han til avisen.

Men ikke alle slike meldinger får oppdragskoden «korona», som bare gjelder hvis meldingen handler om brudd på smittevern, eller når innholdet i meldingen gjør at politiet må ta forholdsregler om egenbeskyttelse.

Seksjonsleder og patruljesjef Ole Bjørn Sveen ved Bergen sentrum politistasjon sier til avisen at politiet samtidig ser færre alvorlige voldshendelser knyttet til utelivet.

Koronaoppdragene har økt for politiet i august. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Gneist-medaljen kom til slutt

Herman Ellingsen løp inn til Gneists første medalje på mesterskapets siste individuelle øvelse.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten