fanaposten.no

Nyhetsleder Roy Ellingsen overrakte redaktør Ståle Melhus blomster onsdag 1. mars under markeringen av hans 25 år som sjef for Fanaposten. Foto: HARALD VIKØYR

Ståle redaktør i 25 år

Da han ble redaktør i Fanaposten, var Google nyoppfunnet, herrelandslaget i fotball slo Brasil i VM og det ble omsider sluttet fred i Nord-Irland. 1. mars i år rundet Ståle Melhus 25 år som redaktør i Fanaposten.

Nyheter · Publisert 21:00, 2 mar 2023

– Da jeg ble spurt om å bli redaktør, var jeg sant å si usikker på om dette var veien å gå. Men det var jo en utfordring, og jeg har vel en svakhet for utfordringer da, sier 54-åringen under en liten seremoni med blomster og kake på redaksjonens lunsjrom.

Startet som 14-åring

Dialekten røper opphavet på tjukkeste Østlandet - han er født og oppvokst på Hønefoss.

– Jeg startet som frilanser på sporten i Ringerike Blad som 14-åring, ler han.

Senere ble det journalistlinje ved Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole på Ringsaker, før han første gang satte foten i Fanaposten i 1991. Fram til redaktørstolen ble ledig i -98 var han også innom Bergens Tidende, og var fast korrespondent for Dagbladets bergenskontor i et par år.

Alle kjenner Ståle

– Når jeg ser tilbake, så har jo 25 år gått fort. Så kan du spørre om det er bra å sitte så lenge som redaktør. Men jeg ser jo at det bidrar til kontinuitet i avisen. Og jeg har stadig møtt nye utfordringer, og ikke minst arbeidet med svært mange interessante personligheter her i avisen.

Ståle Melhus er også blitt en person som mange kjenner i Fana og Ytrebygda.

– Det ble jo litt sånn etter hvert. Guttene mine likte ikke å gå på Lagunen med pappa, for det kunne ta lang tid - jeg traff jo alltid noen kjente, humrer han.

Sterk utvikling

– Men det har jo skjedd en utvikling i media også i denne perioden?

– Javisst. På 90-tallet var vi jo bare såvidt i gang med nettavis-publisering. I dag er det en viktig del av vår produksjon. Og i år har vi tatt skritt for å kunne levere mer levende bilder i nyhetene. Men fortsatt er det nok slik at de viktigste nyhetene er de som gjelder folks eget nærmiljø. og det er der vi har en rolle, og den vil vi ha i årene som kommer også, sier 25-årsjubilant Ståle Melhus.

Vedtok å bygge boliger for rusavhengige

Onsdag vedtok bystyret i Bergen at det skal bygges seks leiligheter for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten