fanaposten.no

Ståle Melhus, ansvarlig redaktør i Fanaposten.

Stadig flere leser Fanaposten

Fanaposten er en av avisene med størst opplagsøkning i Vestland fylke i første halvår.

Nyheter · Publisert 11:24, 23 sep 2020

Koronasituasjonen har vært krevende for lokalmediene, men lokalavisene opplever likevel stabile opplagstall. De over 110 avisene tilsluttet Landslaget for lokalaviser (LLA) har omtrent samme samlede opplagstall siste halvår som forrige halvår, viser årets halvårstall fra MBL.

Tallene viser at Fanaposten er en av opplagsvinnerne på Vestlandet. Avisen øker med 149 i opplag, noe som gjør den til lokalavisen med størst opplagsøkning om man ser på tidligere Hordaland fylke.

Se hele oversikten her.

Her er de fem avisene i Vestland fylke som øker mest:

1. Dagen: +2418

2. Bergensavisen: +900

3. Bergens Tidende: +651

4. Sogn Avis: + 371

5. Fanaposten + 149

 

Grafen viser lesertallene for første halvår siste fire årene.

Viktig bydelsavis

Fanaposten har seks ansatte, fire i redaksjonen og to på annonsesalg.

– Jeg har med meg fem hardt-arbeidende ansatte i Fanaposten som står på for å gi leserne våre relevante nyheter og informasjon hele uken. De siste årenes jevne økning i opplagstallene viser at bydelsavisen er viktig for innbyggerne i Fana og Ytrebygda, sier redaktør Ståle Melhus.

Han tror avisen har blitt særlig viktig for folk nå under korona-pandemien.

– Under korona-pandemien har vi vært veldig bevisst på innbyggernes behov for informasjon, og mye av dette innholdet er lagt ut gratis. Selv om en skulle tro at folk etter hvert har fått nok av korona, så er ikke det tilfellet. Vi har en av de mest alvorlige helsesituasjonene i nyere tid, og folk i Fana og Ytrebygda søker konstant etter relevant lokal informasjon, sier han.

Økning i digtale abonnenter

Årets opplagstall viser at Fanaposten nå har et opplag på 4035, med totalt 837 digitale abonnenter. Tallene viser at papiravisen fortsatt står sterkt hos Fanapostens lesere.

– Selv om vi har en fin økning i heldigitale abonnenter, har brorparten fremdeles et komplettabonnement, noe som vil si at de får både papiravisen hjem og har tilgang til e-avis og det digitale innholdet på fanaposten.no. For oss er papiravisen fremdeles svært viktig på grunn av annonseinntektene. Vi har over 70.000 innbyggere i vårt nedslagsfelt, og selv om det er langt igjen til at hver husstand har sin Fanaposten, så har vi et stort potensiale til å få flere lesere i årene som kommer, sier han.

– Akkurat som det er viktig å handle lokalt, er det også viktig å støtte opp om lokalavisen sin, enten det er som annonsør eller betalende leser. Det er den eneste måten vi kan finansiere mer lokal journalistikk, sier Melhus.

– Tar samfunnsansvar

Slik kommenterer LLAs generalsekretær Tomas Bruvik de ferske opplagstallene:

– Lokalavisene har alltid gjort en viktig jobb. I tillegg til å gi innbyggerne nyheter som betyr noe for folks hverdag, bidrar lokalavisene til å skape samhold og lokal identitet. Også etter at korona-epidemien slo inn over Norge, har vi fått demonstrert at lokalavisene tar samfunnsansvar. Avisene våre har bidratt med livsviktig informasjon for innbyggerne, sier Tomas Bruvik.

63 nye tilfeller - ansatt ved Øvsttunheimen smittet

Kommunen melder om høyt antall smittede fredag. Samtidig er testkapasiteten på legevakten sprengt.

Kjøkkenbrann på Suitellet slukket

Fredag formiddag var det branntilløp på Quality Hotel Edvard Grieg.

Steinar fra Bjarg dømte 1.-divisjonskamp med én tilskuer

– Det var ganske spesielt, sier Steinar Hauge.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten