fanaposten.no

Spilte for trommisen Sjur

Nesten-festivalen åpnet med Løse kanoner som spilte for sin nylig avdøde kompis Sjur.

Nyheter · Publisert 17:15, 14 jun 2019

Lukten av grillmat, stoler og bord og bra med folk preget festivalområdet på tunet foran MO-senteret på Nesttun da Nesten-festivalen ble åpnet litt over klokken 16.00 fredag.

Hele nærområdet er invitert til en musikalsk og kulinarisk kjempeopplevelse vegg i vegg med det gamle Kommunehuset på Nesttun.

Værgudene var ikke helt sikre på om det skulle være pent eller opplett, men det regnet ikke mer enn at en del folk hadde funnet veien for å kose seg.

Årets headliner er Obijan, som ledes av Fjorden Baby!-vokalist Jan-Eivind Bertelsen. I tillegg spiller de lokale favorittene Løse kanoner. Connie N., Mathiaz, Kronoz & Atlaz, Ian og Saras solister er også med.

Spilte for Sjur

Det var bandet Løse Kanoner som åpnet ballet med en selvskrevet låt og fortsatte med Michael Jackson. God trøkk og rockefoten kom fort hos publikum.

- Det er kanon å få åpne festivalen på denne måten, sier vokalist Frank, som har vært nødt til å overta trommene.

- Trommisen vår, Sjur, gikk bort nylig, så dette gjør vi for å hedre han Han var en kjempekar og en knallgod trommis, sier Frank.

Løse kanoner øver to timer i uken, men Frank håper de kan få mer øvingstid.

- Musikken er jo et fantastisk pusterom, og vi skulle gjerne hatt mer tid og bedre utstyr. Når mandagen kommer og øvingen nærmer seg, kjenner jeg det kribler. Så lever vi utover uken på godfølelsen musikken gir oss. Nå skal vi slå oss sammen med et annet band, og da blir vi fem-seks stykker. Det tror jeg blir bra, sier han.

Svingende

Obijan overtok deretter lydbildet med en god blanding av karibiske rytmer og god ekte bergensk pop som fikk enkelte til å bruke go-foten og danse litt der de sto.

Festivalen drives etter prinsippet om at folk betaler det de kan og det de synes passer for det de er med på. Overskuddet går alltid til et veldedig formål, helst som jobber med barn og unge. Tidligere i vår ble overskuddet fra fjorårets festival gitt til den nye ungdomsklubben på Rå, Klubb Råyale.

Se de store ørretene som er kommet tilbake til Apeltunelven

– Dette er bare en drøm, sier Reidar Staalesen, når han ser all sjøørreten som er kommet til Apeltun-vassdraget for å gyte.

Nå er KrF ute av byrådet

KrF-byrådene Håkon Pettersen og Beate Husa går av i dag.

Trygghet eller fremkommelighet?

Kanskje kan engasjement og gode argumeneter ha effekt likevel?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten