fanaposten.no

Den nye direkteruten til St. Petersburg åpner i juni. 17. august åpner den nye terminalen. Foto: AVINOR

Snart kan du fly fra Flesland til Russland

Ny direkterute fra Bergen lufthavn til Putins rike åpner til sommeren.

Nyheter · Publisert 13:15, 16 feb 2017

Den nye ruten fra Bergen til St. Petersburg skal opereres av Rusline, som er et av Russlands største innenriks flyselskap. Flygningene starter 1. juni og det blir to ukentlige avganger fra Bergen, torsdager og søndager.

- Til sommeren kan Vestlendingene fly direkte til nærmere sytti destinasjoner direkte fra Bergen, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland i en pressemelding.

Første til Russland

Den nye flyterminalen åpner 17. august 2017. Dette blir den femte nye direkteruten fra Bergen i forbindelse med åpningen av den nye terminalen. Den nye ruten til St. Petersburg blir den aller første direkteruten mellom Bergen og Russland.

- St. Petersburg er et spennende tilskudd til ruteprogrammet fra Bergen som vi tror Vestlendingene vil sette pris på. Nå får vi sjansen til å bli bedre kjent med denne fantastisk vakre byen de fleste kun kjenner fra historien. At den ligger bare litt over to timer unna, kommer nok som en positiv overraskelse for mange. Vi tror dette kan bli en av de nye weekend-favorittene, forteller Sverdrup.

Går begge veier

Ruten åpner for mye turisme begge veier. Vestlendinger kan besøke storslåtte bygninger, museer, palasser, katedraler og et eget vodka-museum og scnener der kjente ballettdansere som Nureyev og Baryshnikov danset. Motsatt vei kan nok fjord og fjell, samt lokale severdigheter som Troldhaugen kanskje vekke et sovende russisk marked.

Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge er svært glad for den nye ruten:

- En ny direkterute mellom St. Petersburg og Bergen er både viktig og nødvendig skal vi igjen kunne oppleve vekst fra det russiske markedet. Håpet er at dette bare er starten på en utvikling som skal bringe oss tilbake til den posisjonen russisk turisme hadde i Fjord Norge for bare noen år siden, sier han i pressemeldingen.

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten