fanaposten.no

Her jubler Smørås for EM-sølvet. Foto: Privat

Smørås hylles av briter etter 2. plass i EM: - Utrolig energi og vakker lyd

– Det var vill jubel da vi fikk vite resultatet, sier korpsleder Hege Sandtorv. Smørås skolemusikk hylles av den britiske EM-arrangøren.

Nyheter · Publisert 17:59, 30 apr 2022

Smørås skolemusikk dro til korps-EM i Birmingham uten forventning om noen plassering høyt oppe på resultatlisten. Den forventningen skulle de gjøre til skamme, ledet an av sin dyktige dirigent Magnus Brandseth.

– Alt klaffet på scenen. Det kunne nesten ikke gått bedre Korpset klarte å vinne publikum, og du så at både musikantene og alle som så på virkelig koste seg, sier korpsleder Hege Sandtorv.

Yngre enn konkurrentene

Skolekorpset kvalifiserte seg da de vant NM i 2019, men etter noen vanskelige korona-år, har det vært utfordrende å stille nok folk til å delta i EM.

– Vi var skikkelig underdogs, for vi stiller uten noen reservebenk og vi konkurrere mot store engelske regionskorps med en gjennomsnittsalder på 17-18 år, sier Sandtorv, som legger til at korpset så vidt klarte å samle nok musikanter til å delta.

Snittalderen til Smørås er 14,5 år og yngste medlem er ni år.

– Kontrasten er stor til noen av de andre korpsene som har mye eldre medlemmer. Vi har musikanter som er både én og to meter høye. Jeg tror også det samspillet mellom de store og små var det som gjorde at vi vant publikum, sier Sandtorv.

Se video fra øving her:

Programmet Smørås presenterte i Birmingham har fått undertittel `Heroes`, og stykkene representerte musikalske helter som Ludwig van Beethoven, Freddie Mercury og Pat Metheny. Programmet deres avsluttes med konkurransens pliktnummer skrevet av Christopher Bond.

Her kan du lese reportasje om NM-forberedelsene og se video fra øving.

Smørås fikk 90,5 poeng, og var med det bare 0,5 poeng bak det britiske korpset som ble europamester. Av de seks korpsene som deltok i klassen var fire britiske og ett fra Litauenm i tillegg til Smørås.

Den britiske arrangøren hyller korpsets fremføring på live-kommenteringen, som kan leses i sin helhet her. De skriver:

"Smørås Skolemusikk make such an impact with A Fantasy of Joy, there's some stunning energy here, and beautiful sounds too."

"It never ceases to amaze how a band looking so young can play with such maturity. Brilliant timp and percussion too, integrated and balanced too"

Vill jubel

Det brøt ut vill jubel i korpset lørdag ettermiddag da resultatet ble lest opp.

Se video fra da resultatet ble klart her:

– Nå skal vi virkelig feire. Vi skal ut og spise middag, og her er det en gjeng som har mye adrenalin. Det har vært en lang oppkjøring med veldig mye spilling, så nå er det masse spenning som skal ut av kroppene, sier Sandtorv.

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten