fanaposten.no

TIL ÅRSTAD: Lin Marie Holvik slutter som rektor på Nordahl Grieg videregående skole. 1. mars er hun ny rektor på Årstad vidergående skole.

Slutter på Nordahl Grieg

RÅDAL: - Nordahl Grieg VGS er babyen min, men alt har en ende, sier Lin Marie Holvik (53).

Nyheter · Publisert 09:23, 2 feb 2016

Holvik startet som prosjektleder på Nordahl Grieg videregående skole i 2008. Det var hun frem til 2010. Siden har 53-åringen vært skolens rektor, og en profilert person i bergensskolen. Nå går tiden på Nordahl Grieg mot slutten. Allerede 1. mars blir Holvik ny rektor på Årstad videregående skole.

- Alt har en ende, er det ikke slik det er? Tiden på Nordahl Grieg har vært fantastisk. Det har vært en drøm, et eventyr, sier Holvik.

- Disse årene har vært preget av mye arbeid, mange kjekke folk, stå på-vilje og godt humør hos en steike god arbeidsgiver. Hordaland fylkeskommune har gitt meg utrolig stor frihet til å skape en litt annerledes skole. Det har vært utrolig å få lov til å være med på å bygge opp en helt ny organisasjon og ta den inn i fremtidens utdanningsperspektiv, legger hun til.

Tror på yrkesfag

Holvik jobber på Nordahl Grieg ut neste uke. Fredag om halvannen uke blir det avslutningsfest for rektoren, som deretter skal ha noen uker ferie før hun starter i sin nye jobb på Danmarks plass.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med yrkesfag, som jeg er brennsikker på blir fremtiden. Jeg tror det ligger et enormt potensial der, sier Holvik og utdyper:

- Med nedgangen i oljenæringen som vi ser på Vestlandet i bakhodet, så tenker jeg at arbeiderne som vi har på yrkessiden vil dra tilbake til Øst-Europa. Da står vi kanskje igjen med en generasjon bergensere uten fagbrev. Derfor er det viktig å fornye oss og følge med på det som skjer i teknologien. Uten å såre noen på Nordahl Grieg, så tror jeg fremtiden ligger på Årstad. Det skjer mye spennende der. Skolen får nye fag og skal bli studiespesialiserende.

- Nesten selvdrevet

Årsaken til den raske overgangen fra Nordahl Grieg til Årstad er ifølge Holvik at nåværende rektor på Årstad VGS snart går av med pensjon. Den avtroppende Nordahl Grieg-rektoren lover at hun blir godt synlig i bergensskolen også i tiden som kommer.

- Gjett om jeg skal bruse med fjærene på ny. Nå er det Årstad som skal settes på kartet. Det er bare til å utvide Fanapostens dekningsområde, sier Holvik og flirer.

Det er ikke avklart hvem som blir ny rektor på Nordahl Grieg når Holvik forsvinner. Stillingen er utlyst, og assisterende rektor Lise Holsen konstitueres frem til det ansattes en ny rektor.

- Jeg tror det er bra med et lederskifte i store organisasjoner. Man bør ikke være leder på samme sted for lenge. Jeg er en litt utålmodig type. Jeg er glad i å lære nye ting og gjøre noe annet, og jeg tror dette blir bra både for meg og for organisasjonen. Skolen står støtt på egne bein nå. Den er nesten selvdrevet, sier Lin Holvik.

LES FLERE: NYHETER

Julies første NM-gull

– Veldig kjekt, sier hun.

Siril, Amélie og klassevennene går til inntekt for «Apeltun primary school»

En lørdag hver høst fylles Apeltun skole med elever, slekt og venner for det tradisjonelle Uganda-markedet. I år måtte de tenke helt annerledes.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten