fanaposten.no

Slik skal Fana utfordre BIK om å bli best i Bergen

ISHOCKEY: Lokomotiv Fana fullførte helgens tre kamper med 45-4 i målforskjell. – Det skulle vært interessant å møte Bergen i ordinær seriekamp med det laget vi har nå!

Nyheter · Publisert 10:22, 12 nov 2014

Spilleren som sier dette er Lokomotiv Fanas forward Morten Fureberg Nielsen (30).

Jusstudenten har spilt elitehockey for Rosenborg og Lillehammer, samt i Sverige. I likhet med resten av Fana-laget begynner han å filosofere om et liv i 1. divisjon neste sesong.

Helgens tre 2. divisjonsoppgjør mellom Lokomotiv og Narvik 2 i Bergenshallen endte med følgende kalassifre: 12-1. 12-2. 21-1!

– Så mye har jeg ikke vært med på å vinne siden juniordagene! Jeg har egentlig lagt opp, men synes det er et fint miljø i Fana. Vi trener mandag, tirsdag og onsdag, i tillegg til kamper i helgene. Jeg tror ikke forskjellen på oss og BIK er så stor. Bortekamper er utfordringen for mange av oss, de stjeler mye tid. I 1. divisjon blir det enda mer reising og laget må kanskje trene hver dag, sier Fureberg Nielsen til Fanaposten.

45-4 sammenlagt

Dersom Fana klarer å rykke opp vil de i såfall møte Bergen Ishockeyklubb (BIK) som har vært byens ledende siden 1983. En periode var BIK også et lag å regne med i eliteserien, men Bergen Flyers forsvant i 2005.

Etter fjorårets 1. divisjonsbronse har BIK slitt. Denne sesongen har Lokomotiv Fana blitt en reell utfordrer til Bergens hockeytrone – selv om Lokomotiv røk på et knepent tap mot BIK i treningskamp i høst.

Nordlendingene fra Narvik ble flere numre for små for ubeseirede iskrigere fra Fana.

– Jeg har aldri vært med på en større seier, faktisk. Det har vært en grei helg der vi har scoret mye mål. Men det viktigste for meg er at vi tok seks poeng, sier Fana-trener Henrik Sahlin.

1000 tilskuere

Sammen med trenerkollega Carl Otto Teigland kølet han opp Lokomotivet og sørget for at spillet gikk på skinner.

Les også: Oppjusterer målsettingenOg enda bedre: Publikum strømmet til, særlig fredag og lørdag, for å se på byens nye topplag. 600 tilskuere benket seg på tribunen under gallaen fredag, og 360 fant veien til Badekaret lørdag. Søndagens 09.30-match ble bare for dessert å regne for de aller ivrigste fansene.

– Skal dere oppjustere målsettingen nå?

– Ja, nå går vi for en plass blant de to beste i serien, som vil gi kvalifisering. Jeg regner Astor (Trondheim) og Gjøvik som de sterkeste utfordrerne, det er dem vi kjemper mot nå. Da må vi stille mannsterke. Astor vant 22-0 mot Narvik 2 tidligere i høst, så 21-1 er verken unikt eller rekord, sier Sahlin til Fanaposten.

Scoret tosifret

Ubeseirede Lokomotiv Fana skal spille viktige bortekamper mot Astor om to helger og møter Gjøvik om en måned. Da vil trenerteamet få mange svar på hvor bra årets stall egentlig er.

– Vi er en fin gjeng som jeg tror kan hevde seg i divisjonen over med litt mer struktur og fokus på detaljer. Vi har flere gir å gå på, sier svenske Emil Herlufsen med erfaring fra svensk divisjon 1.

– Jeg blir kanskje med neste år om noen kan skaffe meg en dagjobb!

Les også: Slik er livet som ishockeykeeperFanas toppscorere i helgen ble de to importene Eduard Hartmann (26) og Karel Vach (27). Karene kommer fra henholdsvis Slovakia og Tsjekkia og scoret begge et tosifret antall mål mot Narvik 2 totalt over tre matcher. Faktisk ble det så mange nettsusere at ingen visste det nøyaktige antallet rett etter kampslutt.

I tenkeboksen

Vach, som hadde bursdag søndag, er ikke negativ til tanken om å ta en sesong med Fana i 1. divisjon. Tsjekkeren har tidligere spilt fire år for BIK.

– Det er OK å spille her, og det er gøy å score mye mål, men vi får vanskeligere matcher fremover. Jeg er skeptisk til all reisingen i divisjonen over. Vi får se hva som skjer neste år, sier Karel Vach og smiler lurt til Eduard Hartmann i garderoben.

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten