fanaposten.no

VIDEREFØRER FANA: Leif Jæger (t.v) og Christer Kjørsvik er to av medlemmene i ressursgruppen som vil videreføre Fana gymnas som privatskole. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Slik skal de videreføre Fana som privat gymnas

- De som tror på et liv etter døden får trolig rett, sier Leif Kahrs Jæger og Christer Kjørsvik.

Nyheter · Publisert 16:28, 28 des 2015

9. desember ble Fana gymnas vedtatt nedlagt i fylkestinget. Siden den gang har en ressursgruppe bestående av foreldre og tidligere elever jobbet for å videreføre gymnaset, tross vedtaket om nedleggelse fra neste høst.

I går kunne Leif Jæger og Christer Kjørsvik, to av hovedpersonene bak aksjonsgruppen, kunngjøre at de har innledet et samarbeid med en privat skoleaktør. Samarbeidet skal sikre videre skoleliv i Fana.

Viderefører skolen

En intensjonsavtale er utarbeidet og blir trolig signert i løpet av de nærmeste dagene.

- Innholdet i avtalen er å etablere Fana private gymnas, som vi håper vil bli til forveksling lik Fana gymnas. Aktøren vi samarbeider med har ubenyttede konsesjoner, noe som betyr at vi kan ha et tilbud klar til dagens 1. og 2. klassinger til høsten. Vi vil også henvende oss til 10. klassinger i området om at det vil være et privat tilbud om studiespesialiserende i Fana, sier Leif Jæger.

Skolen skal ha plass til omtrent samme antall elever som i dag, altså rett under 300. Neste steg blir å kontakte Hordaland fylkeskommune om å få bruke skolebygget videre. Om ikke enighet oppnås vil ressursgruppen se seg om etter andre lokaler på strekningen Fana-Bergen sentrum. 

- For fylkeskommunen vil det være god økonomi i å leie ut et bygg de likevel har bestemt seg for å beholde, og som uansett må være oppvarmet for ikke å forfalle. Det er også energiøkonomi. Om vi ikke får leie bygget arbeider vi for uansett å kunne tilby alle ved Fana gymnas  en alternativ lokasjon i Fana på strekningen langs Bybanen til sentrum, sier Jæger.

Les mer om Fana gymnas (saken fortsetter under):

Les også: Fana gymnas kan bli brukt som barneskoleLes også: - Livskraftig 100-åring forsøkt avlivetLes også: - Saken er ikke avgjort Les også: Vi må kjempe for de som ikke blir hørtLes også: Daniel Hextall (22) fikk det umulige valget: Fana eller Garnes. I kveld ofret han Fana gymnas.

 

Vil ha støtteordning

Et viktig mål med engasjementet er også å videreføre livet til skoleteateret, miljøet og kulturen på skolen.

- Målet er ikke primært å drive privatskole, men å holde det unike miljøet samlet. Samtidig mener vi Fana, som er på størrelse med en stor norsk by, trenger et tilbud om studiespesialiserende. Området har også en planlagt fortetting og befolkningsvekst som vil tilsi økt behov for skoleplasser i området, sier Kjørsvik, som leder kontinuitetsstyret i Fana skoleteater.

Ressursgruppen vil oppfordre dagens ansatte ved skolen til å søke seg til den private skolen, slik at mest mulig av miljøet kan bestå. 

- Dere er avhengige av at elevene søker seg til dere, og ikke velger å gå videre på Nordahl Grieg. Kan det bli et problem?

- Det tror jeg ikke, og jeg tror vi vil få mange søkere. Responsen fra elever vi har snakket med har vært overveldende. Alle vil være med videre, sier Jæger.

En del av planen er å videreføre kantinedriften, som i dag drives av Midtun vekst. De er også positive til å avhjelpe kapasitetsproblemene ved naboskolen Paradis, som vil trenge 200 ekstra skoleplasser fremover. 

Forskjellen for elevene blir at de må betale skolepenger. I utgangspunktet 1200 kroner måneden.

- Vi ønsker at det skal ligge så tett opp til en offentlig skole som mulig for elevene. Derfor oppretter vi et fond som elevene kan søke på for å få refundert skolepenger, sier Jæger.

Spent på respons

- Er dette å peke nese til flertallet i Fylkestinget? Dere oppretter privatskole, mens politikerne mener privatskolene er skyld i uføret.

- Vi har ingen behov for å peke nese. Vi har respekt for de vedtak som er gjort ut fra ønske om en ansvarlig fylkesøkonomi. Men vi gir fylkeskommunen en håndsrekning i form av en mulighet til å skaffe seg inntekter for bygget, sier Jæger. 

Han legger til:

- Fylkesordførerens uttalelse i BA om at hun er negativ til flere private skoleplasser, er et ideologisk syn vi kjenner  fra før. Men dette er ikke relevant her, siden disse private skoleplassene allerede foreligger konsesjoner for fra før. Der kommer ingen nye ved vårt opplegg. Dette vil derfor kun være en vinn-vinn situasjon for fylket og elever og lærere, og det tror vi fylkeskommunen vil se, sier Jæger.

LES FLERE: NYHETER

Her er Sy-Mortens Petter Smart-løsning

Han er kjent som deltaker i Symesterskapet på NRK og jobber til daglig som reklamefotograf. Nå kan Morten Wanvik også legge til oppfinner på CV-en.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten