fanaposten.no

FISKESATSING: Butikksjef Frank Strømnes og butikkmedarbeider Kine Henriksen har mye god fisk å friste kundene med. Her er det laks og dorade som blir vist frem.

Slik fikk Nordås fylkets eneste Mega-butikk

Etter Coop-oppkjøpet ble Ica-butikkene i Hordaland nesten konsekvent omgjort til lavprisbutikken Extra, med ett unntak.

Nyheter · Publisert 07:00, 20 okt 2015

Da Coop overtok Ica, trodde de fleste at de ville bygge butikken på Kilden Senter om til lavpriskjeden Extra. Men fredag åpnet de fylkets eneste Mega-butikk.

– Dette var viktig for både oss og kundene våre. At Coop valgte å videreføre oss som Mega betyr at vi får fortsette på det vi er gode på: Ferskvarer, kjøtt, fisk og skalldyr, sier butikksjef Frank Strømnes.

I fiskedisken tar han opp en dorade, en middelhavsfisk som er et sjeldent syn på våre breddegrader.

«Sydenfisken», som de fleste vil forbinde med kafebord i Spania eller Portugal, har selskap av alt fra fersk tunfisk til abbor, blåskjell og kreps. Om noen uker kommer det også sprell levende hummer i en egen hummertank.

– Som Ica hadde vi en tydelig ferskvareprofil. Fra kundene var det et veldig sterkt ønske om å bevare den linjen videre. For oss er det en fjær i hatten at Coop vil videreføre dette gjennom Mega-konseptet, og det viser at de har hatt tro på oss. Nå får vi gitt ferskvaredelen enda et løft, kanskje særlig på sjømat, med mange typer fisk og skalldyr du ikke får så mange andre steder. Det var kjekt å kunne fortelle kundene dette, sier Strømnes.

Et lite stykke historie

Et stykke norsk dagligvarehistorie fant sted på Kilden fredag. Hordalands siste Ica-butikk gikk ut av historien, og samtidig åpnet fylkets eneste Coop Mega. Utrolig nok, for på landsbasis finnes det hele 95 slike butikker.  Beboere i Nordås-traktene blir dermed de eneste kundene i Hordaland som får Coop Mega som sin nærbutikk.

I fjor kjøpte Coop opp Ica Norge, og 553 butikker ble overført til ulike butikktyper under Coop-kogoen: Mega er ferskvarealbibiet med mottoet «Et hav av fristelser», mens  Coop Prix, Extra og Marked  satser på lavpris. Obs er Coops storhandel-konsept.

– De fleste Ica-butikkene gjøres om til Extra, ikke Mega. Extra er gode butikker, og vi kunne levd med det, men en viktig fordel med å bli Mega er at vi nå har kunnet beholde de samme ansatte. Som supermarked må vi ha fagfolk på kjøtt og fisk som du ikke finner i en lavprisbutikk, sier Strømnes.

Han smilte fra øre til øre under åpningen av den nye butikken, etter å ha holdt stengt for ombygging siden 10. oktober.

– Vi ser lyst på fremtiden. Jeg har tro på at vi ved å skifte profil også vil øke omsetning. Da vil det nok også bli aktuelt å bemanne opp med flere ansatte på litt sikt, sier han.

Kakefest

Fredag var det fest med kaker og en rekke tilbud da Mega-butikken åpnet dørene. Faste kunder gikk med handlevogner mellom en utvidet frukt og grønt-seksjon mens de lette med blikket etter kakebordet.

Doris Davidsen bor på Nordås og er på butikken hver dag. Hun liker forandringen og gleder seg over mange kjente fjes.

– Kjekke ansatte er det viktigste. Jeg er glad for at det er akkurat de samme folkene, for de er bare så hyggelige her. Og butikken er veldig grei den, vi er godt fornøyd, sier hun.

LES FLERE: NYHETER

SMAKSPRØVER: Sølvi Nilsen og Anne Mette Iden serverer folk salmalaks i en marinade basert på soyasaus.

Extra er gode butikker, og vi kunne levd med det, men en viktig fordel med å bli Mega er at vi nå har kunnet beholde de samme ansatte.

NABOER: Doris Davidson og Sigvald Løkeland er naboer på Nordås og treffes ofte på nærbutikken. Fredag fikk de begge kake på nyåpnede Coop Mega.

Trofast traver: – I dag er heldigvis kiropraktoren blitt helt stueren

Først måtte veggen males der sparkemerkene etter skosålen var. Nå rydder hun pulten og mønstrer av.

Lisa 16 år

Vår kjære Lisa fyller 16 år mandag 6. juli. Vi ønsker deg en fin dag og en god sommer. Klem fra bestemor på Bontveit og bestemor i Balders veg.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten