fanaposten.no

Nå skal alle bergensere over 18 år ha fått tilbud om sin første koronavaksine, ifølge Bergen kommune. Foto: Tone Spieler, NTB

Slik blir vaksineringen av 12-15-åringene

Fra og med uke 37 vaksineres 12-15-åringene på vaksinestasjonene. Slik kommer du til.

Nyheter · Publisert 07:27, 8 sep 2021

Tirsdag 14. september går kommunen i gang med å vaksinere den yngste aldersgruppet, barn og unge fra 12-15 år.

Vaksineringen foregår på kommunens vaksinestasjoner Sentralbadet og Åsanehallen. For å unngå at alle møter samtidig vil det bli et opplegg der ulike grupper får tilbud om å komme til drop-in på gitte tidspunkter.

Vaksineringen vil i stor grad foregå på ettermiddagstid, opplyser kommunen i en pressemelding.

Informasjon om vaksineringen vil gå gjennom skolene, og foreldre må fylle ut et samtykkeskjema. Ved vaksinestasjonen vil de måtte legitimere seg selv, men ikke barnet sitt.

Ungdommene vil få Pfizer-vaksinen fordi det er mer erfaring med bruk av denne vaksinen i den aktuelle aldersgruppen. Vaksinasjonen skal bestå av én dose i denne omgang.

– Koronavaksinen som tilbys er godkjent fra 12 år og oppover. Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007 og 2008 samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år. Barn som ikke har fylt 12 år vil måtte avvises dersom de kommer til vaksinestasjonene. Jeg minner også om at barn og ungdom skal bli hørt i beslutninger som gjelder deres helse selv om det for denne aldersgruppen er foresatte som tar helsemessige beslutninger, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug.

Kommunen vil komme tilbake med informasjon om hvordan de som fyller 12 år senere i 2021 kan få vaksine.

– Barn kan få en sterkere vaksineeffekt, og da blir det ekstra trygt når de har foreldrene med seg når de får vaksine. Vi har også vært opptatt av at det ikke skal bli så synlig hvem som vaksinerer seg eller ikke for å unngå stigmatisering av barn som ikke får vaksine. Vi mener vi skal klare å få til et system som ivaretar dette, sier Haug.

Bronse i uoffisielt NM

– Vi er Bjarg, de er Vålerenga. Å slå dem – og være spillemessig helt på høyde – er i seg selv en opplevelse.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten