fanaposten.no

Skyss oppfordrer passasjerene til å fortsatt ta ansvar for å hindre smittespredning. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Skyss myker opp reglene: bedre plass og flere stopp

Skyss fjerner nå de fleste setemerkingene og kan ta med flere passasjerer.

Nyheter · Publisert 17:15, 9 jul 2020

Helsedirektoratet sin nye, nasjonale veileder for kollektivtransporten er oppdatert med færre tiltak. Dermed kan Skyss myke opp reglene som har vært i brukt den siste tiden.

Flere passasjerer på hver buss

Sperremerkingene på setene blir fjernet, unntatt der hvor setene vender mot hverandre. Ved å sitte skulder til skulder er det mulig å begrense kontakten fra ansikt til ansikt. Dette er et viktig ledd for å hindre unødig smittespredning. På bussene vil seteradene rett bak sjåføren ha sperremerking.

Skyss oppfordrer folk til å unngå kontakt ansikt til ansikt, ikke stå tett inntil seteradene og stå spredd i de åpne områdene. Om mulig, bruk sitteplass før ståplass.

LES OGSÅ: Avinor med milliard-underskudd: 75 prosent nedgang i sommertrafikken på Bergen lufthavn

Nå blir flere av setene tilgjengelig for de reisende. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Flere stopp

Nå skal bussene stoppe på alle holdeplasser. Det er de reisende selv som må ta avgjørelsen om å ikke gå inn i bussen, hvis en ikke kan holde nok avstand ansikt til ansikt fra andre passasjerer.

– Dette vil lette på presset i kollektivtrafikken, og vi er glade for denne endringen. Det har vært krevende når andre deler av samfunnet har åpnet opp, mens kollektivtransporten fortsatt har hatt strenge smittevernkrav. Samtidig forstår vi at kollektivtransporten er utsatt når det gjelder smittespredning, så vi vil være klar til å stramme inn på kort varsel dersom det blir nødvendig, sier direktør i Skyss, Målfrid Vik Sønstabø i en pressemelding.

Her kan du lese Skyss sine tips til god hygiene når du reiser kollektivt.

Vanlige seter, side om side, vil ikke lenger være merket med sitteforbud. Setene som vender mot hverandre vil fortsatt være merket. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har kommet mange reaksjoner etter at Sætervegen stengte. Kommunen mener full stenging er tryggere og gir kortere anleggsperiode.

Får endelig åpne Dominos på Skjold

Et eierskifte og kommunale hindre har forsinket åpningen i nesten tre år. Men nå er det omsider klart for Dominos Pizza i Odins veg.

Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen: - Dette er uakseptabelt

Over natten opplevde beboere i Harevegen at den rolige gaten deres ble gjennomfartsvei for folk som skal til og fra Smørås og Apeltun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten