fanaposten.no

Bybanen har hatt for vane å gjøre et 75 minutters opphold mens feiringen på Nesttun pågår. I år ville Skyss det annerledes.

Skyss beliter seg

Skyss bøyer av og godtar at Bybanen stopper i 75 minutter av nasjonaldagen. Dermed blir det 17. mai likevel.

Nyheter · Publisert 16:47, 10 apr 2017

Bybanen og 17. mai-tog er nøyaktig ett tog for mye når det skal arrangeres nasjonaldagsfeiring i gågaten på Nesttun.

Det har vært sedvane de siste årene at kollektivmiddelet gjør et stopp mens festlighetene pågår og hovedprosesjonen i Fana gjør sin ankomst på stedet. Men fredag kom det frem at Skyss sa nei til å stoppe Bybanen under årets nasjonaldagsferiring.

Politiet ville det annerledes og påla kollektivselskapet å stoppe Bybanen på Nesttun i tidsrommet 12:30-13:45 på nasjonaldagen.

Torsdag møttes Skyss og politiet for å diskutere saken igjen. Der ble det til slutt klart at Skyss kommer til å bøye av og rette seg etter pålegget.

– Det vil si at trafikken på Bybanen blir innstilt mellom Nesttun og flyplassen i stengeperioden, og at vi da vil ha drift kun mellom Nesttun og sentrum, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer i Skyss.

Det er en løsning Skyss ikke er fornøyde med. De er avhengige av å ha tilgang på Kokstad-depotet for å kunne sette inn nye baner ved uforutsette hendelser.

På grunn av beredskap rundt 17. mai-arrangementet i sentrum mente Skyss at de måtte ha tilgang til depotet hele dagen.

– Beredskapsmessig er dette langt fra en optimal løsning for det totale kollektivtransportsystemet denne dagen, og spesielt for bybanen. På 17. mai leverer Skyss ekstra mye kollektivkapasitet for å kunne ta unna de store folkestrømmene inn og ut av Bergen sentrum. Dersom det oppstår feil i stengeperioden, vil det ikke vært mulig å få kjørt ut nye vogner fra depotet på Kokstad, sier Dreyer.

Politistasjonsjef Bård-Tore Norheim sa til avisen i forrige uke at han vil ha en gjennomgang med Skyss, 17. mai-komiteen og Bergen kommune om hvordan dette skal organiseres i fremtiden. Han mener det må bli et politisk spørsmål om 17. mai-markeringen på Nesttun skal ha prioritet foran Bybanen.

Også Skyss vil be om en avklaring fra kommunen om hvordan det blir i årene som kommer.

– Skyss vil etter påske ta kontakt med Bergen kommune for en gjennomgang av rammene for kommende 17. mai-arrangementer i Bergen, sier Dreyer.

Buss mot bil i Grimesvingene

En buss og en personbil har kollidert i Grimesvingene. En person lettere skadet.

Disse bedriftene vil hun ha vekk fra Rådalen

Flere Rådalen-bedrifter ligger på en tomt eid av Stend VGS. Området er egentlig tiltenkt landbruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten