fanaposten.no

Fire personer omkom i brannen i Skranevegen 4. januar. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Skotørker kan ha startet dødsbrannen

Dødsbrannen på Sandsli 4. januar startet trolig i en skotørker.

Nyheter · Publisert 12:37, 20 jan 2020

Undersøkelsene omkring brannårsak er ikke sluttført, men alt tyder på at brannen skyldes elektrisk feil på en skotørker plassert i vaskerommet i husets 1. etasje, melder politiet i en pressemelding.

Samarbeider

Kriminalteknikere i Vest politidistrikt samarbeider med Kripos og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) med videre undersøkelser av skotørkeren.

De vil også undersøke nye skotørkere av samme merke og modell for å for finne ut om det kan være en produksjonsfeil.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med informasjon om merke og modell. Dersom det viser seg at det er en produksjonsfeil, vil informasjon om dette komme via DSB.

– Vi overlater til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å finne ut av om det er produksjonsfeil eller ikke. Derfor går vi heller ikke ut med merke og modell. Sammen med DSB sine eksperter vil våre krimteknikere og Kripos følge denne saken helt til vi er i mål, sier Torgils Lutro ved Bergen Sør politistasjon.

Godt å kunne gi et svar

De etterlatte er orientert om brannårsaken. Lutro sier det er godt å kunne gi dem et svar på hva som har skjedd.

– Tragedien har skjedd, men det er viktig for oss å finne årsaken. Det er selvfølgelig jobben vår å finne årsaken, men det er selvsagt tilfredsstillende å kunne gi de etterlatte et svar. Det er også viktig å finne årsaken sett ut fra et forebyggende perspektiv, slik at man kan forhindre at noe lignende skjer igjen, sier Lutro.

Potensiell fare

Politisjefen i Bergen Sør er ikke overrasket over at brannen har startet i et elektrisk apparat.

– Vi er ikke overrasket over at et lite apparat som en skotørker kan forårsake en slik tragedie. Alt som går på 220 volt er potensielt farlig. Hovedregelen er at man må holde øye med elektriske artikler når de er i bruk, sier Lutro.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten