fanaposten.no

MINNESTUND: Skolens elever og personale hadde minnesmarkering for den 14 år gamle eleven som døde i brannen. Foto: Trygve Hellestræ

Skolevennene på Ytrebygda startet innsamling for familien

Klassen til gutten som mistet mor og tre søsken i brannen ønsket sterkt å gjøre noe for familien. Nå tar en nystartet innsamlingsaksjon helt av.

Nyheter · Publisert 19:11, 7 jan 2020

Tre jenter på 7, 9, og 14 og deres mor (41) omkom i brannen på Sandsli. Tilbake etter tragedien sitter en far og to brødre.

På Ytrebygda skole var det i dag minnestund for jenten (14) som mistet livet. Hennes bror går også på skolen, og klassevennene hadde et sterkt ønske om å gjøre noe for ham og familien.

Forelder Cecilie Lind, som er klassekontakt for klassen, forteller at det som startet som et initiativ hos elevene, raskt utviklet seg til noe større.

- Alt startet med initiativet fra elevene. Vennene hans i klassen ønsket å gjøre noe for ham og for familien, så de bestemte seg for å samle inn penger. Vi foreldre disktuerte dette i dag, og foreslo at vi kunne gå enda litt bredere ut, sier Lind.

Mange givere

Etter skoletid tirsdag opprettet hun en Spleis-aksjon til inntekt for familien. på vegne av Ytrebygda-klassen.

Den tok rakst av etter å ha blitt delt på diverse sosiale medier. Etter bare tre timer er det kommet inn rundt 150.000 kroner fra hele 543 givere, og det tikker stadig inn nye bidrag. Folk uttrykker sin dypeste medfølelse i kommentarer på aksjonssiden.

- Det er en helt overveldende respons, men jeg tror det er mange som føler veldig sterkt med familien og sitter med et ønske om å vise sin støtte, sier Lind.

Hun håper pengene som kommer inn kan bidra til å lette byrden for brødrene og faren som sitter tilbake.

- Det de oppleverer er helt umenneskelig. En pengesum vil aldri kunne gjøre opp for det de har mistet, men kanskje vil det kunne lette hverdagen når de etterhvert skal prøve å starte opp igjen. Det er en familie som står på bar bakke. Vi håper innsamlingen kan bidra til at de ikke også må bekymre seg over det økonomiske, sier Lind.

Sterkt ønske om å hjelpe

Ønsket om å hjelpe familien er sterkt hos mange. Tidligere i dag fortalte styrelederen i Bergen Moskè at de vil dekke begravelse og ta seg av det praktiske rundt dette dersom det er ønske om det fra familien.

På Aurdalslia og Ytrebygda skoler har det vært samlinger i dag for elever og venner i sorg. I morgen holder Søreide kirke åpent fra klokken 20.00 for folk som føler behov for å komme sammen.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten