fanaposten.no

«Skolen kompenserte med å senke kravene til sønnen vår»

– Det gikk fire år fra jeg ga uttrykk for min bekymring, til han hadde fått diagnosen, sier moren.

Nyheter · Publisert 09:47, 21 jun 2019

En mor forteller at det gikk fire år fra hun sa fra om bekymring for lese- og skrivevansker, til sønnen fikk diagnosen dysleksi.

– Allerede på førskolen så jeg at han «krympet seg» når bokstavene kom frem. Jeg tok dette opp på første foreldresamtale, og ble beroliget med at det er store individuelle forskjeller når de er så små.

Hun merket at han leste sakte utover i 2. klasse. Han fikk da tilpasset leseopplæring med enklere tekster. Men det ble ikke gjennomført tester for å identifisere dysleksi. Da hun tok dette opp, ble hun beroliget med at at han var innenfor normalen og at de ville vente og se.

Først i slutten av 4. klasse ble det gjennomført testing. Skolen hadde da fått ny spesialpedagog, og etter en Logos-test ble det fastslått dysleksi.

– Det hadde da gått fire år fra jeg ga uttrykk for min bekymring, til han hadde fått diagnosen, sier moren.

Han begynte å bruke lydbøker og PC til norskleksene, men moren opplevde at skolen ikke aktivt nok motiverte ham til å bruke hjelpemidlene, delvis fordi kontaktlæreren ikke mestret de digitale hjelpemidler så godt selv.

– I 6. trinn stilte moren krav om å involvere PPT. Det tok rundt seks måneder før noe skjedde, men hun opplevde møtet med PPT og skolen som positivt og nyttig.

Men dessverre ble det ikke så mye bedre tilrettelegging og motivering til å bruke tekniske hjelpemidler etter dette heller.

– Jeg opplever heller at skolen kompenserer med å senke kravene, enn å oppfordre til bruk av elektroniske hjelpemidler, sier hun.

Hun understreker likevel at gutten trives godt på skolen, og at de er fornøyde på mange andre områder.

– Det er vanskelig å si hvordan det hadde vært om sønnen vår hadde blitt diagnostisert tidligere, eller dersom skolen hadde vært flinkere til å tilrettelegge, men bekymringen og tvilen vil alltid være der, sier hun.

Trofast traver: – I dag er heldigvis kiropraktoren blitt helt stueren

Først måtte veggen males der sparkemerkene etter skosålen var. Nå rydder hun pulten og mønstrer av.

Lisa 16 år

Vår kjære Lisa fyller 16 år mandag 6. juli. Vi ønsker deg en fin dag og en god sommer. Klem fra bestemor på Bontveit og bestemor i Balders veg.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten