fanaposten.no

LETTET: Direktør Einar Kongsbakk i Nesttun Sentrum er glad for at Bybanen Utbygging har vedkjent seg ansvar for skader på gatevarmeanlegget. Nå ligger det an til gravestart etter 17. mai. Arbeidene her i gågaten på Nesttun vil pågå frem til sommerferien. Foto: Eivind A. Pettersen

Skal grave opp gågaten på Nesttun rett etter 17. mai

NESTTUN: Under bybanebyggingen for seks år siden ble gatevarmeanlegget skadd. Nå må spaden i jorden igjen.

Nyheter · Publisert 15:58, 5 mai 2014

Fanaposten har tidligere fortalt at Bybanen Utbygging innrømmer at en av deres entreprenører har ødelagt gatevarmeanlegget på Nesttun. Uhellet skjedde da bybanetraséen ble anlagt for seks år siden. I mellomtiden har fanabuene falt som fluer på de glatte steinhellene i gågaten. Særlig isete har det vært på Fana Sparebank-siden.

Gatevarmeanlegget kostet over tre millioner kroner og sto ferdig i 2006.

Lettet og fornøyd

Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging innrømmet til Fanaposten 28. februar at banearbeidene har påført til dels store skader på gatevarmeanlegget på Nesttun. 

– Vannbåren varme og bybanebygging går dårlig i hop. Det er konstatert noen skader i ettertid. Skadene som vi har forårsaket vil vi selvfølgelig rette opp i, sa Skoglie.

Nå skal skadene utbedres.

–  Når blir det gravestart?

–  Det blir ikke iverksatt noen tiltak før etter 17. maihelgen, som forløper som normalt. Etter dette skal man i gang med å ta opp fortauet på vestsiden, fra Torget opp til Tokanten. Ingen virksomheter blir rammet, Bybanen går som normalt, og vi regner med at arbeidet vil være ferdige før sommerferien, sier direktør Einar Kongsbakk i Nesttun Sentrum.

Nesttun Sentrum er lettet over at Bybanen Utbygging innrømmer ansvar og nå tar grep.

–  Vi har hatt en veldig god dialog med Bybanen Utbygging, som har vist stor forståelse. Vi er glad for at vi har funnet en løsning på det hele. Vi er nå ferdige med alt det juridiske, som er avklart, og vi har en bindende avtale mellom Nesttun Sentrum og Bybanen Utbygging, sier Kongsbakk til Fanaposten.

Konstruksjonsfeil

Men det er også dukket opp skader som Bybanen Utbygging ikke er ansvarlige for på den 200 meter lange gatebiten.

Det er oppdaget en lekkasje som ligger under betongen nord på Nesttun.

–  Vi har hatt undersøkelser for å se om dette er en konstruksjonsfeil, og kommet til at grunneierne tar omkostningen med tilleggsarbeidet. Prisen blir i underkant av en halv million kroner, sier Kongsbakk.

Millionskader

Skadene som Bybanen Utbygging må dekke beløper seg til flere millioner kroner. Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging har overfor Fanaposten bekreftet at reparasjonene vil komme opp i millionbeløp og ta mange uker.

Fanaposten har tidligere trykket bilder som viser at at utførende entreprenør kuttet varmerørene og lot disse ligge fritt i dagen med den følge at de ble fylt med gjørme og skitt under byggearbeidene i 2008.

 

Fra politiloggen: Føk over midtrabatten, ut i grøften og kjørte videre

Også aggressive tenåringer sint på smittevern, mistet lappen på stedet og en illeluktende tønne fra krigen er noe av det politiet har hatt å stri med.

MC-velt på Paradis

Tirsdag ettermiddag ble det meldt om en motorsykkelulykke i Fana.

Korona-smittet rektor om utbruddet på skolen: – Ser ut som lærere og elever går klar

Stend videregående har innført hjemmeskole etter et koronautbrudd i administrasjonen ved skolen. Rektor Magnus Vaktskjold var en av de første som...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten