fanaposten.no

Da julelysene ble tent i fjor, gikk det et gisp gjennom folkemassen. – I år blir det nærmere 100.000 julelys og en del nye dekorasjoner, lover Tord Glad Nordahl. Foto: Ståle Melhus, arkiv

Sikter mot 100.000 julelys i år

For tredje jul på rad inviterer Tord Glad Nordahl til julelystenning i Birkelandsbotn. – I år går vi for 100.000 julelys, og rekordmye penger til barnekreftavdelingen, sier han.

Nyheter · Publisert 12:09, 29 nov 2019

Firebarnspappaen og familien fra Birkelandsbotn ble landskjent i 2017 etter at Fanaposten skrev om den godmodige nabokrangelen i god Clark Griswald-stil hadde bestemt seg for å ha mer julelys på huset enn naboen og kameraten Odd Runar Krokli.

Nordahl inviterte alle som ville til å bli med på lystenningen første desember, og samtidig samle inn penger til barnekreftavdelingen på Haukeland sykehus. Da hadde han 30.000 julelys.

Søndag er det på nytt klart for årets store begivenhet i Birkelandsbotn, og Tord har flere lys enn noen gang før.

– I år har det vært en fin november, så det har blitt mye jobbing med å henge opp lys. Jeg har fått god hjelp av ungene. Jeg har kjøpt inn en del nye lysdekorasjoner, og det har vært nødvendig å skifte ut en del av lysene som har blitt ødelagt fra tidligere år. Men alt i alt tror jeg det nærmer seg 100.000 lys, smiler han.

Gave til alle

Datteren Maribell var den som i 2017 kom opp med ideen om å invitere nabolaget og samle inn penger til barna som måtte tilbringe julen på kreftavdelingen. I 2017 var målet å få inn 5.000 kroner.

I fjor ble det samlet inn i underkant av 40.000 kroner, og pengene ble brukt til å kjøpe iPader til barnekreftavdelingen. Tord har satt seg hårete mål for årets innsamling også.

– Jeg har jo et ønske om å kunne klare å samle inn 200.000 kroner. Da kunne vi nemlig gitt gave til alle barnekreftavdelingene i Norge. Det hadde vært flott. Det er bare to innsamlede kroner per opphengte julelys, så det burde være mulig. Jeg har kontaktet en del bedrifter, som jeg håper vil være med og bidra til den gode saken, sier han.

Fylkesordføreren kommer

Julelystenningen starter søndag klokken 18.00, og det blir konsert med Ulsmåg barnekor og et eget lite band.

– Alt begynte med at vi ville gjøre noe ekstra for våre egne barn og barna i nabolaget. Slik er det fremdeles, men det har blitt så mye mer. Vi har fått pepperkaker, gløgg og kakao av Rema 1000 Elveneset, og i tillegg kommer den nye fylkesordføreren i Vestland, Jon Askeland, for å åpne det hele. Julenissen har også lovet å komme med noe til ungene. Bergen sentrum har sin lysfest, og dette begynner sannelig å ligne på Fanas egen lysfest, ler han.

Stor interesse

Interessen for arrangementet er større enn noen gang. På Facebook er det 100 personer som har sagt de kommer, og 677 som er interessert i å komme.

– Dette blir uansett tidenes lystenning i Birkelandsbotn. Jeg er litt smånervøs for om det kommer så mange som 800-1000 mennesker, og håpet at det kanskje skulle regne. Men det er spådd fint vær. Jeg har snakket med politi, brannvesen og kommunen, og det er organisert vakter som skal hjelpe til med å dirigere trafikken. Det er jo ikke plass til så mange biler her, så jeg håper de som tar turen legger opp til en søndagstur, sier Tord Glad Nordahl.

Du finner facebookarrangementet her: https://www.facebook.com/events/503727280152096/

Dersom du ønsker å bidra til innsamlingen til julegaver til barnekreftavdelingen, kan du vippse penger til: 546123.

Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Planen var å bli apotektekniker, men en kreftsykdom satte en stopper for den drømmen. Nå åpner hun pizzarestaurant på Råstølen sammen med familien.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Sperrer vannet til deler av Nattlandslia

Planlagt arbeid på ledningsnettet gjør at kommunen stenger vannet til deler av Nattlandslia onsdag morgen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten