fanaposten.no

Setter inn VM-ekspress fra Lagunen

Gjør klar for noen dager med unntakstilstand når sykkel-VM starter. Skyss gir rådene til fanafolk som har tenkt seg til Bergen sentrum.

Nyheter · Publisert 11:18, 6 sep 2017

Sykkel-VM 16.-24. september blir åtte dager med unntakstilstand for folk som bor og trafikkerer i Bergen. I Fana er veinettet relativt lite berørt, men for fanabuer som har tenkt seg til sentrum under mesterskapet er det mye man skal passe på.

Skyss har derfor gått ut med informasjon om hvordan fanafolk skal komme seg til Bergen med buss under tidenes største idrettsarrangement på bergensk jord.

– Veinettet i Bergensdalen blir sterkt påvirket av VM, og mange steder er det ikke mulig å kjøre verken bil eller buss, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer i Skyss.

Hovedtanken med endringene er at langt flere må la bilen stå og velge andre transportformer.

Les hos Skyss: 32 ekstra busser går i ett under sykkel-VM.

– Vi oppfordrer også folk til å vurdere om man har et transportbehov i det hele tatt. Kanskje kan også gange- og sykkel være en løsning. Vi håper jo at sykkel-VM kanskje skal være det som får folk til å finne seg en ny transportform, sier hun.

Endringer til/fra sentrum

Lokale busslinjer i Fana er ikke påvirket, men alle busser som kjører til/fra og gjennom sentrum blir endret, forteller hun.

– Dette gjelder spesielt i stengeperiodene når hele VM-løypenettet er stengt for trafikk. Stengeperioden er kl. 8.30-19 de fleste dagene under VM, men det er noen variasjoner, opplyser Dreyer.

Den første VM-helgen (16.-17. september) vil det også være vegstenginger som påvirker noen Fana-linjer (særlig Straumevegen og Bjørgeveien).

Stengt i sentrum

I sentrum er området rundt Festplassen stengt døgnet rundt helt fra 14 til og med 25. september. Derfor må folk fra Fana regne med å gå av bussen på bystasjonen.

– Vi setter inn ekstrabusser som blant annet skal gå i skytteltrafikk mellom Lagunen og Bergen busstasjon (midlertidig terminal på Nygårdstangen). Disse ekstrabussene skal ha avgang hvert 6. minutt og kjøre direkte uten stopp underveis. Dette er innleide turbusser uten billettsystem om bord, man må derfor kjøpe billett på forhånd, forteller Dreyer.

Ekspressbussene fra Lagunen kommer på toppen av det øvrige tilbudet, som riktignok har en god del forandringer i forhold til vanlig.

Også Bybanen vil få litt økt frekvens på de tidene der det er store ting som skjer i Bergen sentrum. Banen vil ha avstigning på Nonneseter og påstigning på Bystasjonen under sykkel-VM.

Sjekk Skyss-appen

For øvrig kan det være greit å vite for både bilister og kollektivreisende at på E39 blir ett kjørefeltet i hver retning på Fjøsangerveien (mellom Krambua og Danmarks plass) reservert for buss og taxi under hele VM. El-biler kan ikke kjøre her.

– Det er mange endringer, og ikke minst mange variasjoner gjennom døgnet OG også gjennom VM-uken i takt med at veinettet endres. Vi oppfordrer alle som skal reise kollektivt til å sjekke ruteinformasjon nøye hver gang de skal reise. Bruk skyss.no/sykkel-vm med kart, linjeforklaringer og rutetabeller, og reiseplanleggeren på skyss.no eller i appen Skyss Reise, sier Dreyer.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten