fanaposten.no

Sebastian S. Eide laget film av 90.000 stillbilder

FANA: For to og et halvt år siden ble Sebastian S. Eide bitt av fotobasillen. Nå har han laget en tidskomprimert video basert på 90.000 stillbilder.

Nyheter · Publisert 10:39, 4 aug 2013

På internett har Sebastian S. Eide fra Kringlebotn lagt ut den tidskomprimerte videoen, såkalt «timelapse-film», han har laget. Filmen har allerede blitt sett over 40.000 ganger.

90.000 bilder

Jeg hadde sett timelapse-filmer på internett, og var fascinert av hvordan man kan sette sammen enkeltbilder til en serie som viser en lengre hendelse i løpet av kort tid. Hjemme hadde jeg et gammelt speilreflekskamera som ikke var godt nok til det jeg ville gjøre. For to og et halvt år siden kjøpte jeg meg et nytt kamera. Jeg kunne ikke fotografere med speilrefleks og begynte fra bunnen, for å si det sånn, forteller Eide.

Se Eides fantastiske «timelapse-video» øverst i saken.

21-åringen begynte å fotografere naturen i nærmiljøet og bybilder fra Bergen. Etterhvert tok han kameraet med seg på hytten på Geilo også.

Jeg har tatt masse bilder for å lage denne filmen. Jeg har holdt på med prosjektet i to år, og tilsammen har jeg sikkert tatt 90.000 enkeltbilder. Jeg har fotografert på Hjellestad, Nattlandsfjellet og Flesland kai til filmen. I tillegg har jeg vært i byen og på Geilo. De 90.000 bildene er redusert til rundt 5.000 i den ferdige filmen, forteller Sebastian S. Eide.

Les mer om Sebastian S. Eide i tirsdagsavisen.

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten