fanaposten.no

Se bilder fra uværet: Stengte tunneler og overvann

Hop-Nesttun-tunnelene måtte onsdag kveld stenge på grunn av oversvømmelse mellom tunnelene.

Nyheter · Publisert 14:46, 18 nov 2020

Når det kommer mye vann i bydelen, er oversvømmelsen ved undergangen på Midtun et fast innslag.

Onsdag var intet unntak, og allerede tidlig på formddagen begynte vannmassene å samle seg opp slik at det etterhvert ble umulig å gå tørrskodd under Hardangervegen ved Geitanger Bygg.

Også på Nesttun er det mye vann, og ved undergangen ved Fana kulturhus fosser det vann fra veibanen og ned i Nesttunelven.

Stengt

Litt over klokken 20.30 ble tunnelene mellom Hop og Nesttun stengt. Årsaken er oversvømmelse mellom de to tunnelene. Omkjøringsvei er via Nesttun.

I åtte-tiden sendte politiet ut en melding på Twitter hvor de oppfordret folk til å holde seg hjemme dersom de ikke hadde noe ute å gjøre:

«Nå regner det kraftig her vest i landet, stengte veier vil ramme svært mange. Om du ikke må ut å kjøre i kveld så hold deg i hus, kos deg med tv og en boks med brus. Nødetater, kommune og veitrafikksentral har nok å gjøre, vi trenger minst mulig trafikk på dette føret. Takker :-)».

Ved 20-tiden punkterte en bil i Fjøsangerveien etter å ha kjørt på et bekkalokk som sto opp over veibanen i nordgående retning.

Veier kan bli stengt

På Kalandseid og i Sædalen varslet politiet ved 18-tiden om at veiene kan bli stengt på grunn av store vannmengder.

Vest politidistrikt melder på Twitter like etter klokken 17 at det på E39 mellom avkjørselen til Bontveitvegen og avkjøringen til Hausdalen er svært mye vann i veien. Ved store nedbørsmengder er det ikke unormalt at Kvernhusbekken går over sine bredder og skaper mye overvann på veien. Veitrafikksentralen har sendt ut mannskaper, og det meldes om redusert framkommelighet på stedet.

Et annet sted som vanligvis også blir et problemområde ved mye nedbør, er «Andedammen» ved avkjøringen til Sædalen skole. Vest politidistrikt melder at Nye Sædalsveien kan bli stengt som følge av overvannet. Omkjøring blir da Birkelundsbakken og Nesttun, melder Vest politidistrikt.

Ikke over

– Onsdag kan det komme 60-90 millimeter nedbør, så det blir fuktig i Bergen, sier vakthavende meteorolog Frode Hassel til Fanaposten tirsdag ettermiddag.

NVE har også sendt ut oransje farevarsel om fare for jordras på grunn av mye nedbør. Utover natten er det ventet kraftig vind fra nordvest, melder meteorologisk institutt.

Folk oppfordres til å sikre verdier, holde vannveier åpne og vise varsomhet.

Har du bilder av flom eller andre problemer været skaper? Send oss gjerne et bilde og noen ord på tips@fanaposten.no

Sindre på plass i skøyteboblen: – Tatt imot som en konge

Mens lagkameratene fra Fana gikk EM forrige helg, ankom Sindre Henriksen Nederland først denne uken. Det gjorde han med stil.

Den nye politisjefen er allerede lei bomsniking her

Stadig meldes det om snikkjørere her i Skjoldabukta. - Vi kommer til å intensivere kontrollene, sier Ronny André Øvrebotten ved Fana-politiet.

Røyk fra elektromotor ga storutrykning

– Vi har akkurat sendt røykdykkere inn i bygget for å gjøre et søk, sier brannvesenet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten