fanaposten.no

Tide AS har kjøpt 33,34 % av aksjene i turoperatøren Norsk Tur AS. Fra venstre Roger Harkestad, Tide AS, Sissel Nordhagen og Kjell Bjorøy fra Norsk Tur. Foto: Tide og Norsk Tur

Satser på gruppereiser i nytt samarbeid

Tide AS har kjøpt 33,34 % av aksjene i turoperatøren Norsk Tur AS. Begge har tro på at reiselysten snart vil komme tilbake.

Nyheter · Publisert 04:30, 29 mai 2021

Busselskapet Tide AS og turoperatøren Norsk Tur AS har inngått et strategisk partnerskap som vil styrke begge selskapenes satsing på gruppereiser i det norske og utenlandske markedet.

Norsk Tur har i en årrekke vært turoperatør for Fanapostens leserturer rundt i Norge og verden for øvrig.

Endrede reisevaner

Covid-19 pandemien har endret folks reisevaner og preferanser. Begge selskapene er sterke i troen på at reiselysten vil komme tilbake, og ser frem til å utvikle gode produkter i fellesskap i årene som kommer.

Gjennom avtalen er Norsk Tur sikret turbusser og sjåfører fra Tide til reiseopplevelsene som inkluderer buss.

Tide er glad for å komme inn på eiersiden med 33,34 prosents andel i et selskap som er kjent for å være dedikerte i det de jobber med.

– Slik vi har lært å kjenne Norsk Tur i denne prosessen, er vi trygge på at dette er et selskap som leverer turer av høy kvalitet som kundene er meget fornøyde med. Vi har tro på at vi sammen skal skape populære turer både med og uten buss, i inn- og utland. Vi er imponerte over det selskapet har fått til i løpet av pandemien, og med støtte fra blant annet Innovasjon Norge har de forbedret sine bookingløsninger og nettsider, slik at de nå er godt rustet til å møte etterspørselen så snart vi kan reise igjen, sier konsernsjef i Tide, Roger Harkestad i en pressemelding.

Norsk Tur på sin side ser frem til å få et av Norges største busselskap inn på eiersiden i selskapet.

– Vi er veldig fornøyde med at denne avtalen er kommet i havn. Tide har samme fokus som oss på kundeopplevelser, nytenkning, digitalisering og bærekraft. Satsningen deres på elektriske turbusser viser deres fremoverlente strategi, og vi ser frem til at vi sammen skal utvikle og forme fremtidens reisemønster, sier Sissel Nordhagen, gründer og daglig leder i Norsk Tur.

Om Tide:

Tide Buss er Norges nest største busselskap og blant de største bussaktørene i Danmark.

Tide kjører buss på offentlige kontrakter i 6 fylker, og driver kommersiell virksomhet innen turbusser, ekspressruter og flybuss over hele landet.

Totalt har Tide over 4.500 medarbeidere, 2.000 busser og en årlig omsetning på over 3,8 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Bergen.

Om Norsk Tur:

Norsk Tur AS arrangerer gruppereiser til hele verden.

Selskapet lager spennende og innholdsrike reiser for banker, bedrifter, aviser, foreninger og lag samt åpne påmeldingsturer.

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten