fanaposten.no

TRUFFET AV LYN: Et SAS fly på vei fra Ålesund til Bergen ble torsdag morgen truffet av et lyn. Flyet fortsatte turen til Bergen uten skader. Foto: NTB

SAS-fly på vei til Bergen truffet av lyn

Passasjerene slapp med skrekken.

Nyheter · Publisert 14:30, 12 jan 2023

Torsdag morgen kl. 06.58 landet et fly på Flesland 12 minutter tidligere enn forventet. SAS-flyet kom fra Ålesund og var på vei til Bergen. I morgentimene ble flyet plutselig truffet av et lyn.

– Det er svært sjeldent at dette skjer. Prosedyren er å fly til Bergen som planlagt, for det er sjeldent at det oppstår direkte skade. Flyet er bygget for å tåle lynnedslag, opplyser pressesjef i SAS Tonje Sund.

Hvordan kjennes et lynnedslag for passasjerene?

– På generelt grunnlag vil man ofte merke et lynnedslag i form av lyd eller lys. Dette kan virke skremmende. Da er det viktig å vite at flyet er bygget for å tåle lydnedslag, sier Sund.

Flyet skulle etter planen returnere til Ålesund, men denne flyvningen ble kansellert. Flyet ble stående på Flesland for en teknisk sjekk, og passasjerene ombooket til andre flyvninger.

Det var BA som først omtalte saken.

Sara satser alt på drømmen

– Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen, men det var det eneste riktige å gjøre, sier Sara Louise Gravem.

Siss-Iren Kleppe 90 år

Hipp hipp hurra for vår kjære mor, svigermor, farmor og ollo som fyller 90 år søndag den 29.01.23. Dagen feires sammen med familie og venner :)

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten