fanaposten.no

Sangeren Tomine Mikkeline Eide har hatt et begivenhetsrikt år. Hun har sunget for fredsprisvinner Malala Yousefzai i juni, og hun har akkurat gjennomført en turné med Aled Jones i Storbritannia. Foto: Privat

Sang for Malala

FANA: Fanas unge sangtalent Tomine Mikkeline Eide har hatt et spennende år. Hun har blant annet sunget for fredsprisvinner Malala Yousafzai og vært på turné i hele Storbritannia med Aled Jones. Nå venter konsert på Verftet og synge julen inn med Bergen Nord Kammerkor. Tomine Mikkeline har sendt oss sin egen oppsummering.

Nyheter · Publisert 09:13, 4 nov 2014

Fra 1.-20. oktober reiste jeg på kryss og tvers i hele Storbritannia på turné sammen med Aled Jones. Det å få muligheten til å være supportartist for Aled Jones har vært helt utrolig!

Jeg var så heldig at jeg fikk en halvtime på scenen før Aled gikk på. Jeg har hatt med meg to dyktige pianister på turneen. Karianne Stangenes Søvig akkompagnerte meg frem til 14.oktober. De tre siste konsertene spilte Hannah Mitchell fra Wales med meg. Jeg har opptrådd på scenen sammen med Karianne helt siden 2010. Alt fra småjobber til større konserter og tv-opptredener.

Jeg hadde aldri sunget med Hannah før, og første møte ble på lydprøven i Aberystwyth. Første konsert ble holdt i Belgrade Theatre i Coventry. Deretter gikk det slag i slag med reising på dagtid og lydprøve og konsert på kveldstid i tillegg til signering og CD-salg under pausen i konserten.

Britisk storhet

Aled Jones slo gjennom som tenåring, med sin versjon av «Walking in the Air», som ble brukt i den populære filmversjonen av Raymond Briggs’ bok «The Snowman».

Siden har han gitt ut en rekke album, solgt mer enn 6 millioner plater og i November slipper han sitt 30. album! Aled har ledet mange programmer for både BBC, ITV og radio. Blant annet har han sitt eget show for ITV kalt «Weekend», som blir sendt hver søndag morgen.

Her intervjuer han kjente stjerner fra musikk- og filmverden i tillegg til at han spiller mye musikk. Aled er også programleder for radiokanalen Classic FM i UK. Rett etter turneen var ferdig, startet Aled prøvene på musikalen «White Christmas», hvor han har en av hovedrollene som inneholder både sang, dans og skuespill.

Musikalen har premiere 8. november og spilles helt frem til 3. januar 2015 på Dominion Theatre på West End.

Med seg på scenen på turneen hadde Aled to musikere. En pianist og en gitarist som til sammen dannet noe helt magisk. Ian Tilley er både plateprodusent og pianist. Han har produsert album for toppartister. Blant annet Aled Jones, Hayley Westenra og guttekoret Libera. Hayley Westenra er et av mine forbilder. Det samme gjelder de fantastiske guttene i det britiske koret Libera.

Sang for Malala

Både «Far Away» og «Lead Kindly Light», som jeg synger, er originalt sunget av Libera. Jeg har sunget disse sangene ved flere anledninger. «Far Away» sang jeg bla. for fredsprisvinner Malala Yousafzai da hun besøkte Oslo i juni 2014.

Jeg fikk snakket med både Malala og faren, og det var et rørende møte som jeg sent vil glemme.

«Lead Kindly Light» fremførte jeg blant annet da Aung San Suu Kyi (fredsprisvinner, 1991) besøkte Bergen i juni 2012. «Lead Kindly Light» er hennes favoritthymne og var Mahatma Ghandis favoritt. Dette var første gang jeg hørte om Libera.

Aled sin gitarist Pete Harris har også en lang merittliste bak seg. Han har spilt med mange store, kjente artister, opptrådt på tv og radio ved flere anledninger og har gitt ut to album. Jazz ligger først og fremst nærmest Pete, men sier dette om å få spille sammen med Aled.

–  Jeg elsker å spille med Aled! Jeg får spille flott musikk, og Aleds fans er så takknemlige. Høydepunktet for meg er sangene vi spiller solo, vi har bygget en stor gjensidig forståelse og et vennskap som jeg tror gjenspeiles i musikken, sier Harris.

Fri med mer øving

Mellom konsertene i Barrow-In-Furness og Margate hadde vi noen dager fri. Da dro jeg inn til London for å jobbe.

Jeg hadde noen lærerike og innholdsrike dager med Janet Edwards som er Vocal Coach. Janet jobber blant annet med skuespillere og artister på West End! Vi jobbet godt med stoffet som jeg skal ha med på mitt neste album.

Det har vært tre hektiske uker, men likevel ser jeg ikke på dette som noe arbeid i det hele tatt! Jeg har storkost meg og det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg har fått sett byer og steder jeg aldri hadde fått muligheten til å se hadde det ikke vært for denne turneen. Etter siste konsert, som var søndag 19/10, ville jeg virkelig ikke hjem! Samtidig var det godt å komme hjem til hunden min, Tyrihans, som hadde vært på kennel mens jeg var bortreist.

En fantastisk reise er nå over, men fremover blir det jobbing mot neste album og konserter.

27. november har jeg konsert på Verftet i Bergen. 21. og 22. desember blir det to konserter sammen med Bergen Nord Kammerkor i Åsane Kirke, så jeg gleder meg til å synge julen inn sammen med dem. Ellers vet jeg at 2015 vil bli et spennende år!

Sangeren Tomine Mikkeline Eide har akkurat gjennomført en turné med Aled Jones i Storbritannia. Foto: Privat

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten