fanaposten.no

Sandsli dobler matfag

Sandsli videregående gjør klart for et spesielt skoleår. Linjen restaurant- og matfag skal snart bli dobbelt så stor og samle matglad ungdom fra hele fylket.

Nyheter · Publisert 12:14, 11 aug 2017

Da fylkets skolebruksplan ble vedtatt i fjor, ble det bestemt at Sandsli videregående blir Hordalands nye storskole for restaurant- og matfag. Fra høsten 2018 skal 165 ungdommer få lære om kokkekunst, bakekunst og servering på skolen. Det er nesten en dobling fra i dag.

– Dette er et stort løft for oss, og det betyr at vi må starte forberedelsene allerede i år. Vi kommer til å få på plass et nytt auditorium og vil ellers gjøre endringer innvendig for å kunne øke opp dette programområdet, sier rektor Rune Dolvik.

Restaurant og matfag er skolens eneste yrkesfaglige utdanning, og blir nå en større del av helheten på Sandsli.

– Vi er heldige som har et bygg med god kapasitet, så vi løser det uten å bygge på skolen i særlig grad, men det betyr at vi må jobbe litt tettere, sier han.

Blir storskole

Med utvidelsen av matfag får skolen over 600 elever. De blir et samlingspunkt for matinteresserte elever fra hele fylket. Restaurant- og matfag-linjene på Årstad og Åsane forsvinner. Sandsli blir en av de største i landet innen dette utdanningstilbudet.

– Sandsli er kjent for restaurant- og matfag, det har vært et lett fag å profilere. Det har vært lett å synliggjøre den gode kvaliteten på faget i media. Gode faglige resultater kombinert med gode fasiliteter bidrar nok til at vi har blitt valgt ut. Samtidig er vi en skole som står på to bein. Fortsatt er det på studiespesialiserende at vi har klart flest plasser, sier rektor Dolvik.

Videre etter Stig

Sandslis kokkelinje har hatt en høy profil lenge, som for eksempel da elever serverte Kong Harald røykerumpe på Gamlehaugen i fjor sommer. Den nå avdøde elevinspektøren Stig Hammersland var en sentral person, spesielt for kokkeeleven, forteller Dolvik.

Hammersland var alltid i kulissene når restaurant- og matfag, eller for den saks skyld Sandsli vgs, gjorde seg bemerket.

Dolvik og den nye elevinspektøren Hildegunn Hodneland mener skolen har ført videre kvalitetene de mistet da Hammersland døde brått på vei opp til Gullfjellet i fjor høst.

– Det var et sjokk og vi legger ikke skjul på at det preget skoleåret. Det var krevende, men kollektivt har det også vært samlende. Nå ser vi at flere står frem, tar ansvar og er ja-mennesker. Som et kollegium har vi klart å fylle det tomrommet på en god måte. Vi kan ikke peke på en person og si at han eller hun har overtatt Stigs rolle. Det er spredt på flere, og det fungerer, sier Dolvik.

Arvtaker

Hildegunn Hodneland ble konstituert som elevinspektør kort tid etter Hammerslands bortgang, og kommer fra samme stilling ved Fana gymnas. Hun trives i jobben med å være elevenes kontaktpunkt, selv om det er store sko å fylle.

– Mitt ansvar er å hjelpe og bistå elevene og passe på at vi har et godt psykososialt miljø på skolen. Nå er vi for eksempel i gang med å planlegge skolestart-tur til Øygarden. Det er en glimrende måte for nye elever å bli kjent og det blir en veldig fin start på skoletilværelsen for dem. Alle førsteklassene får en overnatting med fisking og bading om været tillater det, sier hun.

Det var et sjokk og vi legger ikke skjul på at det preget skoleåret.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten