fanaposten.no

SAMHOLD: – Elevene er flinke å støtte og hjelpe hverandre, sier rektor Siss Pedersen. Foto: Trygve Hellestræ

Samlet i sorg på Ytrebygda skole

Rektoren på Ytrebygda skole roser elevene for samholdet i den vanskelige tiden. I dag ble det holdt minnestund for 14 år gamle jenten som døde etter brannen på Sandsli.

Nyheter · Publisert 15:54, 7 jan 2020

– Vi fikk beskjeden akkurat da vi startet skoledagen, og vi formidlet den triste beskjeden til elevene, sier rektor Siss Pedersen ved Ytrebygda skole.

Var forberedt

Tirsdag morgen kom meldingen om at boligbrannen på Sandsli nå har krevd tre liv. Den 14 år gamle jenten, som var elev ved Ytrebygda skole, og hennes 41 år gamle mor døde natt til tirsdag.

Ledelsen ved skolen har jobbet siden lørdag med håndteringen av den tragiske brannen.

– Vi visste at helsesituasjonen deres var kritisk, men jeg fikk jo likevel sjokk da meldingen kom. Så når det verste sjokket hadde lagt seg var det bare å komme i gang med det vi måtte gjøre. Vi var forberedt og hadde planlagt godt, sier Pedersen.

Dagen startet med samling og samtale med elevene.

– I morges gikk elevene til klasserommene og hadde samtaler med kontaktlærerne sine en times tid om det som har skjedd, sier Pedersen.

Minnestund

Ytrebygda skole arrangerte deretter en minnestund i vestibylen.

– Minnestunden var en flott og god opplevelse. Elevene selv hadde skrevet brev og vi hadde musikk. Prester fra både Søreide og Ytrebygda menigheter snakket om sorg og sorgreaksjoner, forteller Pedersen til Fanaposten i etterkant.

Rektoren roser elevene for samholdet som har utviklet seg i den tunge tiden.

– Elevene tar selvfølgelig dette på ulikt hvis. Noen gråter og er lei seg. Noen er stille, og andre prater mye. Det jeg synes er positivt er at de holder sammen. De både støtter og hjelper hverandre, sier Pedersen, som forteller at det også er en krevende situasjon for lærerne.

– Det er klart at det er tøft. Det å skulle hjelpe og støtte elever, samtidig som en selv sørger, er en vanskelig situasjon, men de ansatte har gjort det veldig bra. Vi må alle hjelpe hverandre, sier rektoren og fortsetter:

– Det er en flott jente som nå har gått bort. Og vi vil gjerne hilse til familien og si at vi tenker veldig mye på dem, sier Pedersen.

Det er en flott jente som nå har gått bort

Daniels løsning under streiken: Telttur på ubestemt tid

– I dag tidlig våknet jeg av at det var masse hjort oppi skauen! sier lærer Daniel Aleksander Hansen ved Kaland skole.

To koronasmittede ved Midtun skole

To personer tilknyttet 5. og 7. trinn på Midtun skole har fått påvist covid-19. Smittevernkontoret driver nå smittesporing av nærkontakter.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten