fanaposten.no

Bak fra venstre: Fredrik Steinbakk, Mateusz Kowalewski og Robin Wilhelmsen. Foran fra venstre: Henrik Merl-Olsen, Julie Erstad, Vida Tveit, Balder Emil Olsen Myrvoll (primus motor for gaming-kvelden), Linn Therese Thoresen og Kine Fulton.

Samler ungdom i Rådal: – Denne gaming-kvelden blir helt konge

Ungdommene bak "Klubb Råyale" satser på gaming-kveld i Nordahl Griegs lokaler på torsdag.

Nyheter · Publisert 10:46, 5 mar 2019

– Vi har savnet at det skjer noe slikt for ungdom i bydelen. I fjor var jeg på Desucon (sci-fi og fantasy-messe i Lillestrøm red. anm.). Siden da har jeg hatt veldig lyst til at det skal skje noe innen denne sjangeren her i Bergen, sier Nordahl Grieg-elev Linn Therese Thoresen.

Nå tar ungdom i bydelen ansvar og sørger for at det ihvertfall skjer noe. Rundt 14 ungdommer og seks voksne er med i gruppen som arrangerer "Klubb Råyale", det nye ungdomstilbudet med faste arrangementer i Nordahl Griegs lokaler.

Les også: Starter opp ungdomstilbud i Rådal

Treffer likesinnede

Første kveld var i desember, da det ble vist film i skolelokalene. Nå tar de det ett steg videre og arrangerer en ren gaming-kveld for alle som liker dataspilll eller brettspill. Dem er det mange av, tror arrangørene.

– Det blir en stor samling av folk som har lyst å spille sammen. Nesten som et LAN-party, bare at det ikke går over flere dager. Vi tror dette er noe som fenger veldig mange ungdommer, både de yngre på ungdomsskolene og oss her på Nordahl Grieg, sier Mateusz Kowalewski, som er med i arrangørgruppen.

De lokker med gratis pizza (etter førstemann til møllen-prinsippet). For de som ikke er så interessert i dataspill er det også mulighet for å spille bordtennis eller bare henge med venner.

Men gaming-interessen sitter dypt i ungdomsmiljøet, tror arrangørene.

– Jeg ser frem til å spille og henge med andre. Finne folk som har felles interesser, sier Kine Fulton, en annen av ungdommen fra Nordahl Grieg

Startet med bekymring

Det blir blant annet turnering i Ninendo-spillet Super Smash Bros Unlimited. Arrangøren stiller med 15 gaming-PCer pluss Ninendo Switch som ungdommen kan få boltre seg på.

I tillegg får man mulighet til å prøve brettspillet Dungeons And Dragons, som noen kanskje kjenner fra åpningsepisoden i Netflix-serien "Stranger Things". Anders Søreide er en av dem som ivrer for dette brettspillet, og nå vil han prøve å få flere til å bli bitt av basillen.

– Vi skal prøve å få flere folk til å få øyenene opp for dette brettspillet. Vi vil at folk som har hørt om spillet eller sett serien skal komme og få prøve. Vi er veldig nybegynner-vennlig. Folk kan også ta med brettspill de selv liker og utfordre andre, forteller Søreide.

Klubb Råjale startet opp med et initiativ fra FAU ved Rådalslien skole, men gikk raskt i samarbeid med de to naboskolene Rå og Nordahl Grieg. Nå er konseptet i stor grad elevstyrt, men med god hjelp fra to Nordahl Grieg-ansatte, samt fire foreldre fra de to ungdomsskolene.

Det nye aktivitetstilbudet fikk i fjor 100.000 kroner i støtte fra såkalte folkehelsemidler fra fylkeskommunen. Bakgrunnen for initiativet var at foreldre bekymret seg for at stadig flere ungdom hang på Lagunen på ettermiddags- og kveldstid, og en økende trend med nasking fra senteret.

Vellykket start

Første kveld i desember samlet rundt 70 ungdommer i skolelokalene.

– Det var veldig god stemning og et oppmøte vi må si var relativt bra. Så første kveld ble absolutt vellykket, men denne gangen tror og håper vi at det kommer enda mange flere folk, sier Anders Søreide.

Klubb Råjale

Det blir gaming-kveld på Nordahl Grieg videregående førstkommende torsdag fra 17.00.

Tilbudet er rettet mot ungdom ved NGV, Rå og Rådalslien skoler, men andre er også velkomne.

Det blir pizza, brettspill, Smash Bros-turnering og bordtennis.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten