fanaposten.no

Så sint var sjåføren etter å ha blitt truffet av bekkalokk

Et flygende bekkalokk knuste bilen. Jan Espen Sandvik feilparkerte på byggeplass i protest.

Nyheter · Publisert 10:57, 9 mar 2018

Jan Espen Sandvik opplevde sitt livs drama på Fritz C. Riebers veg. Men ingen vil ta ansvar for at bilen hans må kondemneres.

Det var ved påsketider i fjor Sandvik kom kjørende i tett trafikk på Fritz C. Riebers veg, forbi byggeplassen, der ny E39 bygges.

– En av bilene foran meg hoppet plutselig til. Det viste seg at han hadde kjørt nedi et defekt bekkalokk. Foringsringen fra bekkalokket ble kastet opp i luften og kom flygende, rett inn i siden på min bil. Plutselig lå jeg på to hjul og bilen holdt på å tippe over. Jeg var sikker på at nå kom det til å være ute med meg, sier Sandvik.

Selv klarte han å svinge utenom det åpne hullet i veien, men var sjanseløs da den flygende gjenstanden kom gjennom luften.

Fikk ikke medhold

Til alt hell gikk det bra med ham. Det var verre med bilen, som fikk skader taksert til over 100.000 kroner.

– Jeg tok kontakt med Statens Vegvesen for å få erstatning, men de bare henviste til sin underentreprenør, Presis Vegdrift. Presis Vegdrift brukte en evighet på å svare, før de slo fast at de heller ikke hadde gjort noe galt, sier Sandvik.

 

Hadde jeg hatt full kasko, ville jo forsikringsselskapet ha kjørt på

Sint og skuffet fant han frem igjen den matrakterte bilen, malte og teipet på noen bokstaver på siden og parkerte den på byggeplassen.

Etter noen uker ble han oppringt av utbyggingsentreprenør Implenia med klar beskjed om å flytte bilen. Da satte Sandvik bilen under broen ved Søråsrampen.

Noen uker senere ble han oppringt igjen og beordret til å fjerne bilen, denne gangen for godt.

Skadeerstatningslovens §2-1

"Arbeidsgiver svarer for skade som voldes forsettlig eller uaktsomt under arbeidstakers utføring av arbeid eller verv for arbeidsgiveren, idet hensyn tas til om de krav skadelidte med rimelighet kan stille til virksomheten eller tjenesten, er tilsidesatt. Ansvaret omfatter ikke skade som skyldes at arbeidstakeren går utenfor det som er rimelig å regne med etter arten av virksomheten eller saksområdet og karakteren av arbeidet eller vervet."

I klartekst betyr det at Statens vegvesen, eller andre aktører som har bygget eller har ansvar for vedlikehold av vei, kan holdes ansvarlige om noen av deres ansatte har gjort en for dårlig jobb.

Ikke kasko

Vegvesenet oppfordrer trafikanter som får bilskader i trafikken til å ta saken med sitt forsikringsselskap, så ordner forsikringsselskapet og Vegvesenet opp seg imellom.

– Problemet mitt er at jeg bare hadde delkasko på bilen. Hadde jeg hatt full kasko, ville jo forsikringsselskapet ha kjørt på, sier Sandvik, som brukte kjøretøyet som arbeidsbil.

– Jeg har ordnet med bil, så jeg kan jobbe, men dette er en viktig prinsippsak for meg, sier Sandvik.

Fanaposten har snakket med entreprenør Implenia. De bekrefter at bilen har vært et irritasjonsmoment, men henviser til Statens vegvesens prosjektleder Sverre Ottesen. Han har ikke besvart våre henvendelser ennå.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten