fanaposten.no

Rystet over kattefunn på Paradis: – Vi har aldri sett noe liknende

– Vi er to veterinærer som ha en samlet erfaring på nesten 40 år i praksis, og har aldri sett noe liknende.

Nyheter · Publisert 13:13, 21 feb 2020

Anicura Fana Dyreklinikk fikk torsdag innlevert en død svart katt, funnet ved Eikåsen på Paradis. Dyreklinikken forteller om et forferdelig syn som møtte veterinærene.

– Vi fikk inn det som i realiteten bare var et skinn av en katt, der alle organer er fjernet, inklusiv skjelettet, sier Eva Cathrine Reksten, veterinær og daglig leder ved dyreklinikken.

Meldte ifra

Dyreklinikken gikk ut med melding om funnet på Facebook onsdag, som er det andre tilfellet av det som kan være grov dyremishandling på bare noen få dager. 18. februar fikk Anicura Dyresykehuset Bergen Sør inn en katt som var blitt skutt i buken, og måtte avlives.

"Kattens skader gjør oss mistenksomme på at katten har vært utsatt for grov mishandling, da dette ikke er typisk for skader påført av påkjørsel/rovdyr" skriver dyreklinikken på Facebook torsdag kveld.

Katten beskrives som en voksen, svart huskatt, men de store skadene gjør at det er umulig å fastslå kjønn. Den er heller ikke ID-merket. Dyreklinikken ønsker av hensyn til publikum ikke å formidle bilder av den døde katten på Paradis.

– Det er tungt å se så store skader på et dyr. Vi er profesjonelle, men vi er også dyreelskere, så det er klart det preger oss, sier Reksten.

Hentet av Mattilsynet

Fredag var Mattilsynet på Paradis for å hente det som var igjen av katten. Saken er også anmeldt til politiet.

Reksten er bekymret for om den døde katten har vært utsatt for bestialsk mishandling. Hun synes forfatningen til den døde katten er vanskelig å forklare med naturlige årsaker.

– Når en katt blir påkjørt og et rovdyr for eksempel kommer over den, så ville de ikke fjernet skjelettet på denne måten. Skinnet ville da også være gjennomhullet og ødelagt. Her snakker vi om mer eller mindre inntakt skinn. Vi vet ingenting sikkert, men dette er veldig uvanlig. Det gjør oss bekymret for om noen er på frifot som er i stand til å påføre så store skader på dyr. Vi er ekstra årvåkne på slike hendelser, og rapporterer til politiet, sier Reksten.

Fått anmeldelse

Torgils Lutro, stasjonssjef ved politiet i Bergen sør, bekrefter at de har fått inn en anmeldelse på en død katt fredag.

– Dyreverdfelssaker er noe som prioriteres. Anmeldelsen er nettopp kommet inn, og vi får se når vi får fakta litt mer på bordet, men det kommer nok til å bli tatt tak i, sier han.

Foto: Trygve Hellestræ

Mæland svarer

Etter to potensielle dyremishandlingssaker i bydelen på kort tid, tok Fanaposten temaet opp med justisminister Monica Mæland da vi møtte henne på folkemøtet på Ulsmåg skole onsdag kveld, et møte som hadde ungdomsmiljøet i søndre bydel som tema.

– Hva skal til for at politiet kan prioritere dyremishandlingssaker høyere?

– Vi har styrket politiet med fire og en halv milliard de siste årene, og kompetansen er også økt. Vi har også egne ressurser til dyrepoliti, så dette området er prioritert. Jeg kjenner ikke denne konkrete saken, men stoler på at politiet bruker sine ressurser på best mulig måte, sier Mæland til Fanaposten.

Nesttun-eid selskap hjelper newyorkere under pandemien

Donald Trump har sendt det militære hospitalskipet USNS Comfort til New York for å hjelpe med koranepidemien. Plasthallene ombord er levert av...

Jan har permittert moren og sønnen: Driver torget mutters alene

Familiebedriften på torget er "still going strong". Torghandler Jan Monsen merker at mange vil sende blomster om dagen.

Byrådet legger frem tiltakspakke for næringslivet

Byrådet legger frem en egen tiltakspakke som skal hjelpe næringslivet i Bergen i koronakrisen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten