fanaposten.no

Politistasjonssjef Bård-Tore Norheim ser alvorlig på alle branntilløpene på Sandslihaugen i helgen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen, arkiv

Rykket ut til tre branner i samme garasje

– Dette er antakelig ungdomsstreker som svekker beredskapen vår, sier Bård-Tore Norheim, politistasjonssjef.

Nyheter · Publisert 19:48, 5 des 2017

To ganger lørdag og en gang søndag måtte nødetatene rykket ut til branner i et garasjeanlegg på Sandslihaugen. Brannene var av en slik karakter at de etter all sannsynlighet er påsatt.

– Det er tent på småting, som papir, løv og lignenge. Tingene har vært rasket sammen inne i garasjeanlegget og tent på. Det er ingenting som tyder på at det er stor fare for noen storbrann, men det medfører at ressursene – både fra politiet og brannvesenet – blir brukt på feil ting, sier Norheim.

Vil følge nøye med

De to første tilløpene kom i tippekamptiden på lørdag.

– Det skjedde i det gamle parkeringsanlegget til Statoil. Det skapte røyk og alarmer gikk. Jeg vet ikke hvor mange biler det var i anlegget, men det medfører altså at begge etatene må bruke tid og energi på dette, sier Norheim.

Politiet kommer til å følge med området nøye i tiden som kommer.

– Vi tipper at dette er ungestreker og vi vil følge med. Det er ikke akseptabelt. Gjentatte branner på et område er egnet til å spre frykt, når folk i området opplever at det er noen som går rundt i nabolaget og tenner på, sier Norheim.

- Uakseptabelt

Brannvesenet er heller ikke imponert av oppførselen.

– Det er overhode ingen som mener det er akseptabelt at vi må rykke ut til gjentatte branner, uansett hvilket område det måtte gjelde. Dette er noen som utfordrer skjebnen, både for seg selv og andre, sier Kjell Ove Christophersen, konstituert varabrannsjef i Bergen.

Han sier det ikke er vanlig at slike ting skjer.

– Det er ikke noe vi ser ofte, men vi ser det fra tid til annen. Det har en tendens til å dra på seg. Om det er de samme personene, eller om det sprer seg, det er vanskelig å si. Det kan også stoppe, like fort som det har begynt, sier Christophersen, som advarer mot slik oppførsel.

– Det er ikke alltid de har like god kontroll, de som gjør dette. I utgangspunktet må vi anta at dette er rampestreker, en sort vi absolutt vil advare mot, sier Christophersen.

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten