fanaposten.no

Robert Monsen fra Nordås er ikke å finne på listeforslaget til nominasjonskomiteen i Høyre. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Robert Monsen er ute av Høyres liste

Robert Monsen ga beskjed om at han ville fortsette. Likevel er han helt ute av nominasjonskomiteens listeforslag.

Nyheter · Publisert 13:57, 12 sep 2018

– Jeg har ingen kommentar, sier Robert Monsen til Fanaposten.

Den profilerte politikeren er i dag leder for Kontrollutvalget i bystyret. I et intervju med Fanaposten uttalte han nylig at han ønsket en ny periode i bergenspolitikken etter valget i 2019. Likevel er ikke Nordås-mannen å finne blant de 73 navnene som bekler nominasjonskomiteens listeforslag.

Ville ha gjenvalg

Det ønsker han altså ikke å kommentere. Da vi nylig spurte ham hva han tenker om gjenvalg, ordla han seg slik:

– Nå er det nominasjonskomiteen som bestemmer, men jeg håper de legger vekt på kompetanse, erfaring og gjennomføringsevne. Jeg har tross alt vært med på dette i noen perioder nå, og det er få fra næringslivet som tar seg råd til å drive med politisk arbeid. De trenger noen som kan snu vegvesenet fra å lage kaos rundt Lagunen, og de trenger noen som kan hviske Oslo i øret slik at godsterminal i Hordnesskogen er ute, sier Monsen.

Ved forrige valg kom Monsen inn i bystyret på grunn av et høyt antall personstemmer. Hans kamp for å få vegvesenet til å erstatte Nordåsrampen med en ny rampe var trolig en viktig grunn til det.

Gikk mot eget parti

Som bystyrepolitiker har han vært kontroversiell, og han var blant annet den eneste i Høyre som stemte mot Byvekstavtalen i fjor. I 2015 erklærte han "krig" mot byggesaksavdelingen, hevdet at kommunen var vanstyrt og kunne vært drevet en milliard billigere.

Fanaposten har foreløpig ikke fått noen kommentar fra leder av nominasjonskomiteen Monica Mæland på spørsmål om hvorfor Monsen er ute.

Listeforslaget skal ut på høring i lokallagene, og skal så revideres før den endelige listen avgjøres på nominasjonsmøtet 20. oktober.

Ytrebygda Høyre holder styremøte onsdag kveld. Der vil de komme med sitt innspill til nominasjonskomiteens liste. Leder Caroline Sandven Taule sier til Fanaposten at Robert Monsen kommer til å bli et tema.

– Det vil nok bli en diskusjon rundt det, men hva som kommer ut av møtet er for tidlig å si, sier hun.

For Fanas del får Hilde Onarheim plassen som ordførerkandidat bak byrådslederkandidat Harald Victor Hove, mens Eivind H. Hermansen blir 4. kandidat. Du kan lese mer om dem i papirutgaven førstkommende fredag.

Høyre vil ha sommerskole

– Høyre vil ha skole i sommerferien, sier byråds- lederkandidat Harald Victor Hove (H). Sommerskolen skal være kommunalt finansiert og et frivillig...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten