fanaposten.no

Rema skal åpne fire nye butikker i Bergen sør

Rema 1000 har planer om å bli størst i Bergen sør. Les hvor de nye butikkene kommer.

Nyheter · Publisert 11:08, 10 mar 2017

I dag er det Kiwi som troner øverst på listen over kjeder med flest matbutikker i Fana og Ytrebygda. Det skal det bli en forandring på når Rema 1000 i årene fremover åpner butikker som perler på en snor i søndre bydel.

Mens Rema for tiden lekker kunder til Kiwi i en innbitt lavpriskamp, ser de ut til å vinne kampen om å bli størst på antall butikker i Fana og Ytrebygda.

Innen året er omme åpner de to første av i alt fire planlagte butikker. Rema vil med det passere Coop og tangere Kiwi som størst i Fana.

Se oversikt over alle butikkplanene i faktaboks.

Ifølge regiondirektør Christian Eskedal er satsingen i Bergen sør en bevisst strategi:

– Vi ser at vi har en underdekning på butikker i Fana. Det bygges mye i Bergen sør, og ser vi inn i glasskulen så ser vi at det skal fortsette slik. Rema-butikkene vi har i Fana opplever alle en solid og positiv utvikling i kundevekst og omsetning, sier Eskedal.

Åpner først på Råstølen

Han kan vise til Rema Skjold, som ble kåret til årets Rema-butikk i vest i 2015. Ikke så langt unna, på Råstølen, er Skanska i ferd med å legge siste hånd på den nye boligblokken som blir liggende inn mot det nye bybanestoppet. I fjor inngikk Rema 1000 leieavtalen som gir dem 840 kvadratmeter å boltre seg på i sin første nye dagligvarebutikk midt i et storstilt utbyggingsområde.

I august/september er det ventet å bli det butikkåpning, og Rema 1000 plumper dermed ned i et boligområde som allerde har Kiwi-butikk og Bunnpris i umiddelbar nærhet.

Søreide

I Dolviken, enda noen kilometer lenger vest, er utbyggerne akkurat i gang med de første gravearbeidene på en ny boligtomt. Tomten ligger ved Ytrebygdsvegen ved rundkjøringen like før Knappetunnelen. Med full fart i arbeidet skal Rema-butikk nummer to være åpnet her på denne siden av nyttår.

– Den nye butikkene på Søreide vil ligge midt i et trafikalt knutepunkt. Dette har forsterket seg betydelig med den nye veistrukturen som nå er på plass, noe som gir en veldig høy gjenomgangstrafikk. I tillegg skal det bygges mange boliger like ved butikken og i Kokstad-området, sier Eskedal.

Har tro på Rema Lagunen

Ved Lagunen eier Rema 1000 tomten på nedsiden av Rå skole. I den nye reguleringsplanen for Lagunen/Rådal-området er det åpnet for kombinert bolig- og forretningsbygg med dagligvarebutikk i første etasje. Planen åpner for nærmere 5000 kvadratmeter butikkareal, men ifølge Eskedal er det ikke klart hvor stort det endelige arealet blir.

Det som synes klart er at butikken blir en realitet, noe det før har hersket en viss usikkerhet om ettersom mange politikere var skeptisk til enda mer handel på et allerede utvidet Lagunen.

I fjor startet Rema med riving av to forlatte bolighus på tomten, men uttalte da at det var uklart når prosjektet kom til å bli gjennomført. Nå er flere hindre ryddet av veien, og regiondirektøren har blikket mot åpning om tre-fire år.

– Det er avklart at prosjektet gjennomføres, sier Eskedal, som legger til at han forventer åpning i 2020.

– Hvordan skal en Rema-butikk her konkurrere mot butikkene i Laguneparken?

– Med Lagunen som nærmeste nabo får vi et veldig stort nedslagsfelt for potensielle kunder, og et allerede godt innarbeidet handelsområdet. Besøkende på Lagunen kan i fremtiden kombinere besøket med daligvarehandel til enda lavere priser. Det er ikke noe lavpriskonsept i Lagunen-området fra før, sier han.

Paradis

På Paradis har det lenge vært klart at det kommer Rema-butikk på bakkeplan i det nye Paradis lokalsenter, som nå har skiftet navn til Paradisalleen.

Utbygger Vestenfjeldske Eiendom startet i fjor med riving av hus på tomten. Prosjektet rommer rundt 130 boliger med næringslokaler i 1. etasje.

Prosjektet har en forventet byggeperiode på to år når utbyggeren stikker spaden i jorden, men i følge Eskedal er det ennå ikke avklart når senteret vil åpne.

Den nye butikkene på Søreide vil ligge midt i et trafikalt knutepunkt.

Rema 1000 Råstølen

Status: Bygget er oppført og de er i gang med innvendig arbeid i butikken.

Butikkareal: 840 kvadratmeter

Forventet åpning: August/september 2017

Rema 1000 Søreide

Status: Rivningsarbeidet på tomten starter denne uken.

Butikkareal: 1340 kvadratmeter

Forventet åpning: Desember 2017

Rema 1000 Lagunen

Status: Tomten er ryddet. Butikken er en del av reguleringsplanen for Lagunen.

Butikkareal: Ikke klart.

Forventet åpning: Høsten 2020.

Rema 1000 Paradis

Status: Tomten er ryddet klar for bygging av Paradis Lokalsenter, som butikken vil være en del av.

Butikkareal: Ikke klart.

Forventet åpning: Ikke klart.

To Fana-skoler innfører gult nivå etter smitteutbrudd

Rå skole må tilbake på gult nivå etter smitteutbrudd i flere klasser. Også Ulsmåg skole har innført gult nivå.

BIR må sende matavfall til Danmark. Byrådet vil ha «sirkulær-hub» i Rådalen

Matavfallet BIR samler inn, sendes i første omgang til Danmark. På sikt vil BIR ha biogassanlegg på Voss, men byråd Thor Haakon Bakke (MDG) har andre...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten