fanaposten.no

Elever og ansatte ved Sandsli videregående er preget av ulykken, sier rektor Rune Dolvik.

Rektor: - Ulykken preger oss alle her på Sandsli

- Mandag hadde vi en fantastisk avslutning for elevene. Så våkner vi opp neste dag og alt er snudd på hodet. Det er veldig brutalt.

Nyheter · Publisert 10:34, 17 jun 2020

Det sier rektor på Sandsli videregående, Rune Dolvik.

En avgangselev og en tidligere Sandsli-elev er kritisk skadd etter den alvorlige ulykken som skjedde på Steinsvikvegen tirsdag morgen. De satt i bilen som frontkolliderte med en buss. Bussjåføren ble sittende fastklemt og er også alvorlig skadet.

– Dette preger alle som er på Sandsli videregående, sier rektor Dolvik.

I går inviterte skolen elever som ønsket det til å samles i kantinen. Helsesykepleier, psykolog og skoleledelsen var tilstede for de som trengte noen å snakke med.

Dette blir gjentatt på skolen i samme tidsrom i dag, onsdag, mellom klokken 13 og 16.

- Dette er noe i gjør i samarbeid med ungdommene på skolen for å ivareta elever som har behov for det. Det er trygge voksne og helsepersonell til stede, sier Dolvik.

Store kontraster

Det har vært en uke preget av store kontraster. Dolvik forteller at elevene på VG3 var samlet til en høytidelig avslutning på skoletilværelsen på mandag.

- Det var en fantastisk og høytidelig avslutning for alle de som går ut av skolen. Så våkner vi opp neste morgen og alt er snudd på hodet. Det er veldig brutalt, sier Dolvik, som legger til at de alltid er litt på "tå hev" i russetiden.

- Vi vet jo at det er en tid på året der ting kan skje. Men det er like tragisk hver gang, sier Dolvik.

To menn født i 2001 satt i bilen som frontkolliderte med bussen på Steinsvikvegen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Ettersforsker

Politiet ved Bergen sør politistasjon etterforsker ulykken med bistand fra kriminalteknikere fra Vest politidistrikt, samt Ulykkesgruppe og Havarikommisjonen for tyngre kjøretøy, begge fra Statens vegvesen.

– Foreløpig kan vi si at det er en møteulykke, og at det har vært stor fart og mye energi involvert, men hva som er årsaken vet vi foreløpig ikke, sa Torgils Lutro, leder ved Bergen sør politistasjon til Fanaposten på tirsdag.

Politiet gikk tirsdag ut med en feilaktig melding om at den ene 19-åringen var omkommet. Dette stemte ikke.

Stopp smittespredningen nå!

Det vakte stor oppsikt da et fly fra Italia landet på Torp flyplass i midten av mars uten at smitteverntiltak var iverksatt, til tross for at import...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten