fanaposten.no

Raske menn er på vei hjem

Raske Menn var på snarvisitt før helgen og fikk skikkelig smaken på god bergensk sommer. Nå er de på vei tilbake etter flere år i utlendighet.

Nyheter · Publisert 11:23, 16 aug 2011

Øyvind Rafto og familien har allerede begynt å kikke på hus – i Fana selvfølgelig – og regner med å flytte hjem fra Oslo i løpet av ett år. Calle Hellevang Larsen har også lyst å flytte tilbake til Bergen, men har foreløpig bare kommet seg til Asker. Anders Hoff er gift med en jente fra Fyllingsdalen og mener det får være hans bidrag.

Umorsomme østlendinger
De raske menn har hatt ferie fra forestillingen siden mars.

2. september braker det løs på hjemmebane i Bergen med showet «Raske Menn – show 2 & 3». Nærmere bestemt på Ole Bull Scene. De har jobbet med å lage litt bergenske vitser for å tilpasse showet lokalt.

– Vi forsøker å lage stoff som fungerer på de stedene vi spiller. Vi har jo blant annet spilt i Trondheim, og da måtte vi ha trøndervitser. Det var faktisk enklere å lage bergensvitser nå når vi ikke bor i Bergen enn det var da vi bodde her. Nå håper vi bare at folk synes det er morsomt å bli fleipet med, sier Øyvind Rafto.

Det er han og Calle Hellevang Larsen som skal fortelle bergensvitsene.

– Det er jo ingen som ler når jeg forteller vitser om bergensere i Bergen, så det kommende halve året ser jeg på meg selv som foredragsholder her i Bergen, sier Anders Hoff.

– Du er jo østlending, og det er ingen bergensere som synes østlendinger er morsomme, repliserer Calle.

– Vi har sett det før også. De ler merkbart mindre av vitsene til Anders i Bergen enn andre steder, sier Øyvind.

På TV
Selv om de ikke har spilt forestillinger siden mars, har de ikke hatt så mye fri. Hellevang Larsen skal lage TV-talkshow sammen med Ylvis-brødrene på TV Norge i høst. Det har tatt litt tid å forberede.

– Han er bare på utleie, sier Øyvind Rafto.

– De har ikke lagt inn bud på å kjøpe deg vel?

Raske Menn får også sitt eget ukentlige TV-show på nyåret på TV2. I det siste har de vært opptatt med å spille inn en pilotepisode.

– Det har vært arbeidskrevende, men veldig morsomt. Vi gleder oss til å lage tidsaktuelle morsomheter, men det blir sikkert utfordrende å skulle lage nye sketsjer hele tiden. Det er noe nytt, sier Øyvind Rafto.

– Ofte når vi har en idé til en skjetsj, så tenker vi at det der blir sikkert kult på tv. Men når det er spilt inn så er det ikke morsomt i det hele tatt. Det er helt merkelig hvordan formatet endrer seg fra scene til skjerm. Vi ser i alle fall frem til å få prøve oss på dette, sier Anders Hoff.

De vet foreløpig ikke hvor mange episoder de skal lage. Mottakelsen hos seerne blir avgjørende.

– Jeg synes det er flott at TV-kanalene gir humorprogrammene litt tid til å modnes. Det er bare å se på TV2 sin satsing på Torsdag kveld fra Nydalen som har gått i en årrekke nå. Det har blitt stadig bedre, og det er viktig å gi humoren litt spillerom og litt tid, sier Calle.

- Stas og toppers
Nå gleder de seg til å spille for bergenserne på Ole Bull Scene.

– Det blir helt topp det, sier Calle. – Eller toppers, som vi sier i Asker.

Showet har blitt godt mottatt av publikum og kritikerne, men Calle er ikke helt fornøyd.

– Jeg blir aldri helt fornøyd med innholdet. Det kan alltid bli bedre, sier han.

– Men det morsomste er jo når en av oss bommer på teksten eller ikke får folk til å le. Da ler de to andre godt etterpå, sier Øyvind Rafto.

Anders Hoff strekker seg litt bakover i stolen og nyter varmen og solskinnet.

– Det er fantastisk å være i Bergen, sier han.

– Ja, det blir stas å spille i Bergen igjen, sier Calle.

– Stas? sier de andre to.

– Ja, i Asker sier vi stas og toppers. Det blir stas og toppers å spille i Bergen.

- Fint å komme hjem
Raske Menn skal spille i Bergen fra 2. september til 10. desember. I romjulen venter Øyvind Rafto og familien barn nummer to, før tv-showene på TV2 starter opp en gang på nyåret.

– Han fant en liten åpning i tidsskjemaet i romjulen – mellom showene i Bergen og tvinnspillingene, og da skal de ha barn, sier Anders Hoff, som foreløpig ikke synes det er kjekt å snakke om bleieskift og småbarns spise og sovevaner.

– Vi har en generell hjemlengsel til Bergen i familien, og kommer nok til å flytte hjem i løpet av ett års tid. Vi har så vidt begynt å se etter hus. Det betyr at det blir litt mer pendling på meg til Oslo, men det er lettere for meg å pendle enn for hele familien. Det blir fint å komme hjem til Fana, sier Øyvind Rafto.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Sperrer vannet til deler av Nattlandslia

Planlagt arbeid på ledningsnettet gjør at kommunen stenger vannet til deler av Nattlandslia onsdag morgen.

Storkontroll: sjekket over 40 utesteder

Utestedene i Bergen får skryt av skjenkekontoret etter storkontrollen. Likevel er kommunen kritisk til dårlig køkultur blant enkelte gjester.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten