fanaposten.no

Både prost Kristin Litlere og styreleder i Bergen moské Badreddine Maizi forteller om at mange har behov for å snakke om det som har skjedd. Foto: Roy Ellingsen

Prosten: – Snakk om det vanskelige

Prost i Fana, Kristin Litlere, oppfordrer folk til å snakke med barn om det som er vanskelig. – Ta kontakt med oss om dere føler behov for det, sier hun

Nyheter · Publisert 13:21, 7 jan 2020

– Det har vært mye fokus på død nå. Vi fikk selvmordet til Ari Behn i romjulen, og nå denne tragiske brannulykken. Sånt preger veldig mange, og kanskje særlig barn. Oppfordringen min er at vi som er rundt barn og unge må være til stede for dem, snakke med dem og lytte, sier prost i Fana, Kristin Litlere.

Hun tror veldig mange i Fana og Ytrebygda er preget av brannulykken som har krevd tre menneskeliv, og der et barn i skrivende stund fortsatt ligger kritisk skadet. Også folk som ikke har direkte kjennskap til familien, kan få reaksjoner.

Les også: Trenger du noen å snakke med? Her kan du få hjelp

Er her for å snakke med folk

– Ofte ved slike tragiske hendelser i media så kommer ens egne tap opp til overflaten igjen. En sorg som har ligget der kan bli aktiv igjen. Ser vi at noen blir veldig tunge til sinns, så er oppfordringen å ta kontakt og vise at vi bryr oss. Her ønsker vi som kirke at folk som føler behov for det, tar kontakt med oss også. Vi er her for å snakke med folk, sier hun.

Kirken har løpende kontakt med kriseteamet til Bergen kommune etter brannen på Sandsli. I går var to prester fra Søreide kirke tilstede på Aurdalslia skole for å snakke om sorg og sorgarbeid under en minnestund for elevene.

Minnesamling på Ytrebygda

I dag holder Ytrebygda skole en minnesamling etter at det i natt ble klart at ytterligere to familiemedlemmer, blant dem den 14-årige eleven, mistet livet. Også her var prester fra Fana prosti representert.

Familien som er rammet har muslimsk bakgrunn. Litlere sier at kirken står til disposisjon dersom det skulle være et ønske om å åpne kirkelokalene for de som vil minnes de som er gått bort.

Et samfunn i sorg

Det muslimske samfunnet i Bergen er i sorg. Bergen Moské bistår familien så godt de kan, ifølge styreleder Badreddine Maizi.

– Alle snakker om det. Alle er veldig preget, vi får spørsmål og meldinger på Facebook og telefon. Vi følger dette opp så godt vi kan, og har tett kontakt med familien, sier Maizi.

Moskeen opplever stor pågang fra folk som har behov for å snakke om den tragiske brannen eller som ønsker informasjon. De ønsker å være så støttende som mulig overfor en hardt rammet familie og miljøet rundt dem.

– Vi ser det som vår plikt å hjelpe med det vi kan i slike krisetilfeller. Vi tilbyr oss blant annet, dersom familien ønsker det, å dekke alle kostnader og ta oss av det praktiske ved begravelse, men dette må vi komme tilbake til, sier han.

Ber folk ta vare på hverandre

Vakthavende byråd i Bergen kommune Beate Husa kommer tirsdag med en oppfordring om å ta vare på hverandre.

– Vi vil uttrykke vår dypeste medfølelse med en familie og et nettverk som er hardt rammet. Det er viktig at vi alle tar godt vare på hverandre i møtet med denne tragiske hendelsen, sier vakthavende byråd Beate Husa i en pressemelding fra Bergen kommune tirsdag.

Kommunens kriseledelse trådte sammen lørdag formiddag, og pårørende får tilbud om krisehjelp. Berørte skoler får også nødvendig bistand fra kommunen til å håndtere hendelsen.

Dersom du føler behov for noen å snakke med om det som har skjedd, finner du kontaktinformasjon her.

Pendlet til Sverige i ett år for å blåse glass. Nå har Sigrid fått eget verksted i Straumsgrend.

– Egen glasshytte er helt fantastisk å ha, sier glassblåser Sigrid Rostad (32).

Bussjåføren bisatt i dag

Bussjåføren (57) som omkom etter trafikkulykken på Sørås ble bisatt fredag.

Isac (9): – Hvem stjeler pappas skjerf fra gravstedet?

Isacs pappa, Torbjørn Gjelsvik Lien, var ihuga Liverpool-fan, og familien har pyntet gravsteinen med klubbskjerfet. Tre ganger er det stjålet. – Isac...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten