fanaposten.no

– Vi kan si allerede nå at det blir konfirmasjoner til helgen, sier prost i Fana, Kristin Sævik Litlere. Foto: Gyrid Cecilie Nygaard

Prosten: – Det blir konfirmasjoner til helgen

– I kirken må vi forholde oss til de nye restriksjonene i Bergen kommune, men vi kan si allerede nå at helgens konfirmasjoner blir gjennomført, sier prost i Fana, Kristin Sævik Litlere.

Nyheter · Publisert 21:58, 8 sep 2020

Med de nye innstramningene i Bergen kommune, ønsker prosten i Fana, Kristin Sævik Litlere, å understreke at disse også gjelder for alle kirkelige handlinger.

– Vi har begravelser allerede i morgen, onsdag, og det blir ikke anledning til å være flere enn 50 personer samlet, sier Litlere.

- Det blir konfirmasjon

Allerede i kveld vil det bli holdt ekstraordinære møter i Fana menighet, hvor gjennomføringen av kommende helgs konfirmasjoner er tema.

– Vi kan nok si allerede nå at vi ønsker å gjennomføre konfirmasjonene i menighetene som planlagt, men at vi må forholde oss til smittevernreglene som gjelder i kommunen.I kirken tar vi smittesituasjonen på største alvor, og forholder oss selvsagt til de nye retningslinjene i Bergen kommune. De planlagte konfirmasjonene til helgen blir gjennomført. Vi vil gjøre alt vi kan for at det skal bli best mulig for konfirmantene og familiene deres. Den enkelte menighet vil gi konfirmantforeldrene informasjon så raskt som mulig. Vi oppfordrer alle som skal ha konfirmasjon om å følge med på sine respektive menigheters hjemmesider, sier Fana-prosten.

Hun legger til:

– Mange har leid lokaler hos oss til minnesamvær eller konfirmasjons selskap. For dem gjelder regelen om at de er på offentlig sted og selv er ansvarlig arrangør. Da kan man være inntil femti personer tilstede.

Julies første NM-gull

– Veldig kjekt, sier hun.

Siril, Amélie og klassevennene går til inntekt for «Apeltun primary school»

En lørdag hver høst fylles Apeltun skole med elever, slekt og venner for det tradisjonelle Uganda-markedet. I år måtte de tenke helt annerledes.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten