fanaposten.no

Therese Berntsen ble vitne til brannen da hun våknet av desperate rop lørdag morgen.

Preget nabolag: - Det er helt forferdelig

Nabolaget er preget etter den tragiske brannen lørdag morgen.

Nyheter · Publisert 12:00, 5 jan 2020

Nabolaget i Skranevegen er preget av den tragiske brannen. Therese Berntsen var en av naboene som ble vekket tidlig lørdag morgen. Hun våknet av desperate rop fra en mann utenfor huset der det brant.

Berntsen bor på andre siden av gaten og har utsikt rett mot tomannsboligen.

- Klokken var halv syv da jeg våknet av at en mann ropte. Jeg gikk opp i stuen og så ut vinduet. Da så jeg at det kom masse røyk fra huset. Det virket som mannen forsøkte å komme seg inn i huset. Det var desperasjon i stemmen. Han ropte og ropte, sier Berntsen.

Brannvesenet

Nabolaget ble vekket opp og lys kom på i husene rundt. Snart kom de første nødetatene. Ambulansen først, og så brannvesenet. Brannvesenet var på stedet 6.45.

Inne i huset brant det i gangen og flere rom, men det er for tidlig for politiet å si noe om hendelsesforløpet. Tre barn og en voksen ble fraktet bevisstløse ut av huset, mens ytterligere to ble evakuert. Det ble gitt livreddende førstehjelp til de fire.

Søndag kom den tragiske meldingen om at livet ikke stod til å redde for en ni år gammel jente. De øvrige tre får intensivbehandling og tilstanden deres er alvorlig og uavklart, melder Helse Bergen søndag.

Preget nabolag

Berntsen er på hundelufting med en nabo når Fanaposten treffer henne i Skranevegen. De forteller at nabolaget er preget av hendelsen.

- Det er helt forferdelig det som har skjedd. Det er veldig ekkelt når du hører ropene og ser at det brenner, og så skjønner du at det ligger noen der inne og noen prøver å få kontakt, sier Berntsen.

- Jeg kjenner det godt i kroppen. Jeg går her hver eneste dag, Jeg ser disse menneskene ofte. De har alltid virket veldig sosiale, sier den andre naboen, som ikke ønsker navnet i avisen.

Gneist-medaljen kom til slutt

Herman Ellingsen løp inn til Gneists første medalje på mesterskapets siste individuelle øvelse.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten